LIGA PRVAKA

Legende o golu zbog kojeg se svi smiju Unitedu: Što je najgore, oni su ovo vježbali

Screenshot

NOVA u nizu blamaža Manchester Uniteda dogodila se kod Istanbul Bašakšehirspora. U trećem kolu skupine Lige prvaka United je izgubio 1:2, a prvi gol koji je primio je komičan i čini se nemoguće da ga je primila profesionalna momčad.

United je u 13. minuti imao korner, ali iz njega je napravio tek niz kratkih dodavanja bez ikakve opasnosti po domaćine. Upravo suprotno, čim su oni oduzeli loptu, poveli su nakon samo jednog dodavanja. Edin Višća dugom loptom pronašao je Dembu Baa, koji se sam sa svoje polovice sjurio prema Unitedovom golmanu Deanu Hendersonu i svladao ga preciznim udarcem s 20-ak metara. Jedini koji je trebao pratiti suparničkog napadača bio je Nemanja Matić kao zadnji igrač obrane Uniteda, ali i on je stajao preduboko u svojoj polovici da bi dostigao Baa. Nakon utakmice, šokantni gol koji je pustio United za BT Sport komentirali su Paul Scholes i Owen Hargreaves, legende kluba s Old Trafforda. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL KOJI JE UNITED PRIMIO U ISTANBULU

Scholes: Što je najgore, oni su ovo vježbali

"Što je najgore, oni su ovo vježbali, takvo izvođenje kornera. Ne razumijem sva ta kratka dodavanja nakon kornera. Zašto svi umjesto udarca iz kuta krenu s nizom dodavanja na malom prostoru? Svi stoperi su ti u kaznenom prostoru suparnika, pa pošalji onda loptu tamo! Fernandes i Mata previše misle i filozofiraju s loptom, umjesto da centriraju u peterac. Nisu napravili to i što se događa kada onda u tom trenutku izgube loptu, sa svim braničima pred protivničkim golom? Samo jedno proigravanje šalje suparničkog napadača Dembu Baa pred Unitedov gol i on tamo lagano zabija. Netko je morao biti tamo, ali ondje nije bilo nikoga. Komično je, smiješno kako smo primili gol. 

Ne mogu vjerovati da golman Dean Henderson nije bolje organizirao obranu vikanjem na suigrače da se vrate ili bolje rasporede. Ili Nemanja Matić, koji je iskusan igrač, da nije vidio kako je suparnički napadač 20 metara ispred njega, sam prema golu. Zašto je uopće tamo čuvar Baa bio Matić, koji ionako ne može trčati?" pita se Scholes.

Hargreaves: Sve je pogrešno

Owen Hargreaves fokusirao se na očajnu reakciju obrane Uniteda i Matića u ovoj situaciji: "Wan-Bissaka, Tuanzebe, Maguire i Shaw. Cijela obrambena četvorka Uniteda stoji u liniji na crti kaznenog prostora suparnika u trenutku kada kreće njegova kontra. Kada su vidjeli da ofenzivci igraju kratka dodavanja nakon prekida, jedan od braniča morao se vratiti i paziti na tranziciju. 

Matić je na pola puta od centra, umjesto da je na sredini terena, jer je tamo Ba sam. To je potpuno pogrešno, jer oko njega su morala biti dva igrača, jedan ispred, a drugi iza. Općepoznato je da te uloge prilikom kornera i prekida rade niži i brži igrači. Oni čuvaju suparničkog napadača da ne pobjegne u kontru, jer su za vrijeme prekida i napada visoki braniči pred protivničkim golom. Kod ovog Manchester Uniteda problem je što u obrani nije bilo nikoga i nitko ne može odgovoriti zašto je to tako", ističe Hargreaves.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL KOJI JE UNITED PRIMIO U ISTANBULU

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više