Jens Lehmann

Lehmannov rasistički skandal digao Njemačku na noge. "On je potpuni idiot"

Foto: AP Photo/Martin Meissner/Guliver Images

RASISTIČKI skandal u čijem se središtu našao njemački umirovljeni vratar Jens Lehmann digao je Njemačku na noge.

Podsjetimo, Lehmann je sinoć slučajno poslao poruku bivšem njemačkom reprezentativcu Dennisu Aogou. "Je li Dennis ovdje da popuni kvotu crnaca", pitao je Lehmann o prisutnosti Aogoa koji je kao savjetnik komentirao utakmicu Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a u utorak navečer na Skyu. Uz poruku je objavio smajlić. Ne zna se kome je poruka zapravo bila namijenjena, ali Aogou sigurno nije.

Lehmann se ispričao na Twitteru, ali Hertha Berlin, u kojoj je bio član uprave, uručila mu je otkaz. Odbacila ga je i sportska humanitarna udruga Laureus, čiji je bio ambasador.

Događaj je izazvao veliki val reakcija u Njemačkoj, a posebno se ističe ona Lehmannovog bivšeg suigrača iz Borussije Dortmund Karstena Baumanna. "Uvijek si bio potpuni idiot", napisao mu je Baumann.

Oglasio se i Aogo

Aogo kaže da se čuo s Lehmannom i da je prihvatio njegovu ispriku.

"Danas sam dva puta razgovarao s njim preko telefona. Želim reći da prihvaćam njegovu ispriku, ali nije mi se svidjelo ono što je napisao. Pokazao je nepoštovanje jer tako nešto se ne piše, bez obzira kome je poruka upućena. No svatko griješi i svatko zaslužuje drugu šansu. Mislim da nije u redu što su se svi obrušili na njega. Sastat ćemo se što je prije moguće, a zatim se nadam da ćemo zaboraviti na ovo", rekao je Aogo pomirljivim tonom.

 

Pročitajte više