liga prvaka

LEIPZIG - LIVERPOOL 0:2 Nijemci komičnim pogreškama poklonili pobjedu

Foto: Reuters

LIVERPOOL je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Budimpešti pobijedio Leipzig 2:0 golovima Salaha i Manea u 53. i 58. minuti.

Susret se trebao igrati u Leipzigu, ali budući da njemačke vlasti ne dopuštaju u zemlju ulazak nikome s teritorija Velike Britanije, zbog opasnosti od širenja koronavirusa utakmica je prebačena u Budimpeštu.

Liverpool je u susret ušao u očajnoj formi, s tri uzastopna poraza u Premiershipu, ali je protiv Leipziga izgledao jako dobro. No domaćini su prvi imali pravu priliku.

Olmo pogodio stativu

Već u 6. minuti Angelino je probio lijevu stranu i idealno zavrnu u sredinu. Tamo je Dani Olmo pucao glavom, ali je pogodio stativu da bi se lopta iza Alissona paralelno s gol-crtom odbila izvan gola.

Julian Nagelsmann je obranu postavio jako visoko što je Mohamed Salah odlično koristio. U 14. minuti je pobjegao domaćinima, ali je lopta bila teška pa se obrana Leipziga stigla vratiti i Egipćanin nije imao vremena bolje proigrati Firmina. U sljedećem napadu Trent Alexander-Arnold odlično je pronašao Salaha koji je sam izbio pred Gulacsija, ali Mađar je spasio siguran gol.

U 24. minuti Firmino je odličnim ubačajem našao Manea koji je u skoku glavom pucao preko gola s vrha peterca. Osam minuta kasnije riskantnoj obrani Leipziga pobjegao je i Mane, ali Gulacsi je istrčao i izbio loptu. No samo do Robertsona koji je s centra pogodio prazan gol, ali je pucao preko grede.

Najveću priliku do kraja poluvremena imao je Leipzig u 38. minuti kad je Angelino opet idealnim centaršutom poslužio Olma, ali Španjolac je glavom tukao iznad grede.

U prvom napadu drugog poluvremena Olmo je sjajnom loptom proigrao Nkunkua čiji udarac iskosa s lijeve strane Alisson je odbio u korner. Domaćini su puno bolje otvorili nastavak i onda u razmaku od pet minuta sami sebi presudili.

Pet minuta horora domaćina

Igrala se 53. minuta kad je Sabitzer presjekao napad Liverpoola i želio je vratiti loptu Klostermannu. No dodao mu je prejako i iza leđa i dok je Salah išao prema njoj, Sabitzer se primao za glavu znajući što slijedi. Egipćanin se sjurio prema Gulacsiju i mirno pogodio prvi kut za vodstvo.

Samo pet minuta kasnije još neshvatljivije pogriješio je i Nordi Mukiele. Duga lopta išla je prema Maneu, Leipzigov branič je bio prvi na njoj, ali ju je potpuno promašio i omogućio Senegalcu da potpuno sam ode prema Gulacsiju. Kao i Salah, Mane nije pogriješio i rutinski je zabio za 0:2 i vjerojatni prolazak Liverpoola.

Leipzig je pokušavao, trudio se, ali do kraja nije uspio smanjiti. Olmo je u 63. minuti bio u odličnoj situaciji, ali je Henderson u zadnji trenutak uklizao i spriječio gol, a u 70. minuti Nkunku je glavom loše pucao nakon dodavanja Olma.

Najveću šansu do kraja susreta imao je Hwang u sudačkoj nadoknadi, ali je u čistom ziceru pucao pokraj gola.

Pročitajte više