Leko: Dalić radi sjajan posao, a stvorio je silu koja se naziva obitelj

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, EPA

HRVATSKA će biti domaćin Turskoj na osječkoj Opus Areni u utakmici koja se od 20:45 igra u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska bi u slučaju pobjede odmaknula Turskoj na ljestvici i učvrstila se na prvom mjestu te tako napravila velik korak prema plasmanu na EP.

Problema ima. Izbornik Zlatko Dalić je na konferenciji za medije podsjetio na dugoročne ozljede Ivana Perišića i Mislava Oršića, neće biti niti Andreja Kramarića i Luke Ivanušeca, zdravstvenih problema imaju Bruno Petković i Josip Juranović, koji jesu u kombinacijama za nastup, ali i upitni. Upitnika više nema oko Marka Livaje koji je odlučio da više neće nastupati za Hrvatsku.

S dijelom toga što muči Dalića tursku publiku upoznao je Jerko Leko, nekadašnji hrvatski reprezentativac, a danas trener drugoligaša Jaruna. Dio svoje karijere Leko je proveo nastupajući za Bucaspor, a otud i interes turskih medija za njega.

Leko: Bit će to sjajna utakmica

"Siguran sam da ćemo na novom stadionu u Osijeku gledati sjajnu utakmicu. Naravno da naši navijači očekuju pobjedu, ali izbornik i igrači znaju da neće biti lako. Zbog toga se pazi na svaki detalj", rekao je Leko za Hurriyet i nastavio:

"Imamo nekih problema, posebice zbog ozljeda Perišića, Kramarića i Petkovića. Morat ćemo pronaći novu snagu u napadu. Dalić radi sjajan posao s nacionalnim timom i stvorio je silu koja se naziva obitelj. Ta momčad to stvarno i jest. Često sluša što mu igrači govore, a takva komunikacija je važna jer reprezentacija se ne trenira svaki dan."

Leko očekuje da će skupinu proći i Hrvatska i Turska

Na izborničkoj poziciji u Turskoj odnedavno je Vincenzo Montella.

"Svi znamo kakav je igrač bio, a ovo mu je prvi izbornički posao. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći. Znamo što nogomet predstavlja za Tursku. U ovom trenutku imate dobru momčad, a to je i jedan od razloga zašto se radujemo utakmici. Montellin minus je nedostatak iskustva u ovakvim utakmicama, no trenirao je Adanu i zna mentalitet."

"Nadam se da će naši igrači biti spremni za Montellina iznenađenja. Očekujem da će skupinu proći i Hrvatska i Turska", zaključio je.

Pročitajte više