Leonard Zuta napustio Rijeku i potpisao za novi klub

Screenshot: Twitter/Konyaspor

LEONARD ZUTA novi je igrač turskog Konyaspora, potvrđeno je danas na službenim stranicama turskog prvoligaša. Makedonski reprezentativac potpisao je s osmoplasiranom momčadi turskog prvenstva ugovor na dvije i pol godine, odnosno do ljeta 2021.

Sada već bivši lijevi bek Rijeke, 26-godišnji Makedonac kazao je da se brzo dogovorio s čelnicima novog kluba.

"U roku od dva, tri dana nakon početka pregovora postigli smo dogovor o svim pitanjima. Sretan sam što sam ovdje. Nadam se da ću se brzo prilagoditi, a sigurno da će biti lakše budući da je u klubu Adis Jahović kojega poznajem od ranije. Nadam se da ću se što brže uigrati i pomoći ekipi. Došao sam u kvalitetnu ligu. Igrao sam prije dvije godine s Rijekom protiv Bašakšehira u Europa ligi i uvjerio se u kvalitetu turskog klupskog nogometa. Riječ je o ligi s modernim stadionima i vrhunskim navijačima. I to je jedan od razloga zašto sam se odlučio na dolazak u Tursku", poručio je Zuta iz Antalije gdje se priključio pripremama nove momčadi.

Zuta je dosad za Rijeku odigrao 139 utakmica, postigao dva pogotka - oba iz slobodnih udaraca - i upisao osam asistencija.

Pročitajte više