HNL

Leovac: Čim me nazvao Bjelica, jedva sam čekao doći iz Dinama u Osijek

Screenshot: NK Osijek

MARIN LEOVAC, iskusni (33) lijevi bočni, predstavio se u Osijeku. Bek koji je zadnje tri i pol sezone proveo u Dinamu, s klubom menadžera Nenada Bjelice potpisao je ugovor do ljeta 2023.

Osijek tako za 300 tisuća eura odštete s uglednim igračem popunjava rupu na lijevoj strani nastalu iznenadnim odlaskom Petra Bočkaja upravo u Dinamo. Leovac je u karijeri odigrao preko 380 utakmica, ima i pet nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Igrao je Ligu prvaka s bečkom Austrijom i Dinamom, bio prvak s Dinamom i Rijekom, pa igrao i za PAOK.

Kako vas je Osijek doveo?

Bio sam u Poreču na pripremama s Dinamom u istom hotelu u kojem je bio i Osijek, sretali smo se tamo. Čuo sam se s Nenadom Bjelicom odmah na početku tih priprema. Čim me je pozvao nisam dvojio ni sekunde, jedva sam čekao doći u Osijek.

Ovo je treći put da surađuju Bjelica i njegov omiljeni lijevi bočni?

Do sada smo zajedno bili jako uspješni u Austriji i Dinamu, nema razloga da tako ne nastavimo i u Osijeku, posebno kad vidim kako su kvalitetni igrači ovdje te kako su me sjajno primili.

Nino Bule, pomoćni trener Osijeka, naglasio je: "Marin je imao ogromnu želju priključiti nam se, to nas je baš motiviralo da ga dovedemo."

Osijek je u zimskom prijelaznom roku doveo niz igrača, a među njima se ističu Caktaš i Leovac?

Do sada smo prijelazni rok napravili baš momački, ali za nas je prijelazni rok tek počeo, naša skautska služba radi neprekidno.

Dan prije nastavka sezone Dinamo je vodeći s utakmicom manje i jednako bodova kao i Osijek i Rijeka, dok je Hajduk udaljen pet bodova i s utakmicom manje?

Ovo je utrka Formule 1, a u njoj je start najbitniji. Mi ćemo ići ponizno, ali što se nas tiče, nama je sutra od 15 sati na Gradskom vrtu protiv Slavena finale Lige prvaka.

Je li Caktaš spreman za Slaven i hoće li igrati Leovac?

Nema Bartoleca, Nejašmića i Jugovića. Svi ostali igrači su na raspolaganju.

Pročitajte više