LIGE PETICE

L'Equipe: Igor Tudor je dijete Splita - tvornice šampiona

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

JEDAN od najutjecajnijih sportskih medija na svijetu, francuski list L'Equipe, poslao je svoju novinarku u Split kako bi napravila reportažu o gradu iz kojeg stiže Igor Tudor, novi trener Marseillea. Tudor je svojim dolaskom u Francusku zaintrigirao tamošnje ljubitelje nogometa, ali i novinare. S Marseilleom je krenuo dobro u sezonu, no pripreme nisu bile idealne. Navodno je zaratio s pojedinim zvijezdama, prije svega s legendom Dimitrijem Payetom.

Upravo zbog svega toga L'Equipe je objavio priču o Splitu, a novinarka Melisande Gomez bila je na utakmici Hajduka i Villarreala na Poljudu. "Tudor, dijete Splita", tako je naslovljen tekst o hrvatskom treneru, nekadašnjem reprezentativcu te bivšem igraču Hajduka.

"Tudor je karijeru započeo u Hajduku. Novi trener Marseillea jedan je od velikana kojima se ponosi njegov grad. Split je imao puno sjajnih sportaša u svojoj povijesti. Taj je grad prava tvornica šampiona. Toni Kukoč, Dino Rađa, Ivano Balić, Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Slaven Bilić te legendarni trener Tomislav Ivić", navodi L'Equipe u svom tekstu.

Bokšić: Tudor vjeruje u svoje ideje

O Tudoru su za L'Equipe pričali i naši nogometni velikani. "On je pošten čovjek, čovjek koji vjeruje u svoje ideje. Tudor ima viziju nogometa kakav želi igrati. Puno je naučio u Juventusu i takvu je kulturu prenio u svoju svlačionicu", rekao je za L'Equipe bivši napadač Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije Alen Bokšić. 

"Lijepo je imati naše dijete, dijete Splita na klupi Marseillea. Nadam se da će dugo ostati tamo i da će osvojiti trofeje. Ali morate mu dati vremena. Ako ne, on se uvijek može vratiti tu, na naše sunce i more", rekao je za L'Equipe Zoran Vulić.

Također, u reportaži se hvale ljepote Splita, grada u kojem ima mnogo turista, no ne može se, kako pišu, pobjeći od utjecaja nogometa. Grafiti posvećeni Hajduku su na svakih par stotina metara, a osjeća se i strast navijača prema klubu, piše L'Equipe.

Pročitajte više