LIGA PRVAKA: HASHEMIAN NE IDE U IZRAEL

Napadač muenchenskog Bayerna i nogometne reprezentacije Irana Vahid Hashemian neće putovati s momčadi u Tel Aviv na dvoboj 1. kola Lige prvaka protiv Maccabija koji se igra u srijedu.

Prema službenom priopćenju kluba, Hashemian neće putovati zbog ozljede leđa.

"Hashemiana bole leđa i zbog toga danas nije mogao trenirati. Stoga nema smisla da putuje u Izrael", izjavio je Bayernom glasnogovornik.

Ranije su danas iz Irana već stigla upozorenja kako će se Hashemian morati suočiti s posljedicama svoga čina ukoliko ode u Izrael.

Iranski nogometni savez se nije oglasio povodom ovoga slučaja, ali glasnogovornik Iranskog sportskog saveza je izjavio:

"Naš zakon zabranjuje ijednom iranskom državljaninu putovanje u Izrael. To uključuje i sportaše, bez obzira natječu li se u ekipnom ili pojedinačnom sportu. oni koji se ogluše na ovaj zakon, morat će se suočiti s posljedicama".

Iranski sportaši ne smiju se natjecati protiv izraelskih niti na međunarodnim natjecanjima. Posljednji primjer je onaj svjetskog prvaka u džudu Arasha Miresmaeilija, koji se na nedavnim Olimpijskim igrama u Ateni odbio boriti protiv predstavnika Izraela u 1. kolu. Zbog takve svoje odluke Miresmaeili je nagrađen sa 120.000 dolara, iznosom koji bi osvojio i da je postao olimpijski pobjednik.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više