HRVATSKI NOGOMETAŠI

Livaja je u momčadi kola Europa lige. Pogledajte zašto

Foto: EPA

MARKO LIVAJA po tko zna koji put briljirao je kada je bilo najvažnije za AEK.

Nakon što je prošlih sezona golovima i asistencijama vodio grčkog velikana do naslova i Lige prvaka, ove sezone je dodavanjem u zadnjoj minuti protiv Wolfsburga donio  AEK-u skupinu Europa lige, a sad ga je asistencijom i golovima spasio u grupnoj fazi.

AEK je izgubio obje prve utakmice, protiv Brage i Leicestera, pa je, kako bi zadržao šansu za prolazak skupine, morao pobijediti u trećoj kod ukrajinske Zorje. Zahvaljujući Livaji, to mu je uspjelo, slavio je 4:1.

Za prvi gol gostiju, koji je postigao Tanković, odlično je asistirao Livaja. Nekadašnji napadač Hajduka i Intera loptu iz auta primio je u teškoj situaciji i poziciji - okružen suparničkim igračima, od kojih mu je jedan bio na leđima i u mrtvom kutu kaznenog prostora.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ipak, uspio je okrenuti prvog čuvara te između njega i ostale dvojice savršeno provući loptu do Tankovića. Nakon što je Livaja na sebe privukao pola obrane i dodavanjem mu dodatno očistio put, usamljeni igrač AEK-a lako je zabio. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SJAJNU ASISTENCIJU LIVAJE.

Treći gol AEK-a majstorski je zabio Livaja. U kontri je primio loptu na desnom krilu, ušao u sredinu i kazneni prostor, namjestio se na ljevicu i pogodio za veliku prednost gostiju. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SJAJNI GOL LIVAJE.

Četvrti gol za svoju momčad postigao je deset minuta prije kraja. Livaja je ovaj put poentirao sretno iz blizine. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL LIVAJE.

Zbog svega navedenog Livaja je zaslužio mjesto u idealnoj momčadi trećeg kola Europa lige, za koju Sofascore igrače bira i ocjenjuje na temelju egzaktnih pokazatelja.

Zloćo iz Kaštela ističe se i među najboljima. Kod Zorje je dobio ocjenu 9.3. Višom od njega u dream teamu Europa lige ocijenjen je samo Yasin Yazici. Veznjak Lillea je hat-trickom za pobjedu kod Milana (3:0) zaslužio 9,7. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više