Livaković otkrio tko je najspremniji igrač Dinama: On je legenda

Foto: Igor Soban/PIXSELL

HRVATSKI reprezentativac i golman Fenerbahčea Dominik Livaković (29) gostovao je u emisiji Roberta Knjaza koja se emitira na HTV-u pod nazivom Knjaz kod Vatrenih. Među ostalim, rođeni Zadranin ispričao je kako je dvije godine trenirao košarku, ali je "mama uvijek kasnila po njega", a kako je u blizini bio nogometni teren, zaljubio se u nogomet i počeo ga trenirati sa šest godina.

"Bio sam napadač na prvom treningu. Vidio sam kako se golmani na Višnjiku bacaju, pa mi se svidjelo. Blato je oko tebe, baciš se kao svinjica i dobro ti je", uz smijeh je ispričao Livaković, pa dodao: "Kada se igra bez veze, volim igrati. Ponekad sam na treningu u Dinamu igrao i bili su zadovoljni."

Otkrio je da mu je Iker Casillas, legendarni golman Real Madrida i Španjolske, bio idol. "Počeo sam igrati nogomet zbog Casillasa. Čuo sam se s njim putem poruka, hvalio me nekoliko puta, rekao je da sam dobar. Zahvalio sam mu se", ispričao je Livaković.

"Zagorac je vjerojatno najspremniji igrač Dinama"

Livaković je u ljeto 2023. napustio Dinamo i potpisao za Fenerbahče. Dok je branio u Dinamu, zamjena mu je bio iskusni Danijel Zagorac. Livaković je o njemu rekao: "Legenda, puno sam od njega naučio. On je vjerojatno najspremniji igrač Dinama. Bio je uporan na svakom treningu, radio je i tjerao me da budem bolji", prepričao je Livaković.

Zagorac je 37-godišnji vratar koji je od 2016. u Dinamu, a branio je i za RNK Split te Lokomotivu. U osam godina provedenih u modrom dresu, upisao je svega 79 nastupa jer je gotovo uvijek bio druga opcija. Baš zato iznenađujuće Livakovićev izbor njega kao najspremnijeg člana Dinama. Zagorac je ove sezone upisao 15 nastupa, kada je mijenjao Ivana Nevistića, a ugovor mu vrijedi do ljeta 2026.

"Upoznao sam Sentürka, koji nam je bio zabio gol. Rekao sam mu da sam zbog njega povraćao dva dana"

U dosadašnjoj karijeri sakupio je 52 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, dok je kao dječak gledao njezine nastupe za Svjetskom prvenstvu 2006. i Europskom prvenstvu 2008. Osobito se sjeća utakmice četvrtfinala Eura 2008., na kojem je Hrvatska povela golom Ivana Klasnića u 119. minuti, da bi potom Semih Sentürk šokirao golom u 121. minuti. Turska je potom prošla nakon raspucavanja.

"Bio sam u Njemačkoj na SP-u 2006. i na Euru 2008. Imao sam svoj bubanj, ali mi roditelji nisu dopustili da ga nosim na utakmicu protiv Turske. Upoznao sam Sentürka, koji nam je bio zabio gol. Sada radi u Feneru kao trener. Rekao sam mu da sam zbog njega povraćao dva dana", prisjetio se Livaković.

Hrvatska će s izbornikom Zlatkom Dalićem u lipnju nastupiti na Euru u Njemačkoj, gdje će biti u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. "Imamo tešku grupu na Euru, ali drago mi je što igramo protiv jakih. Uvijek smo pravi protiv jačih", zaključio je Livaković.

Pročitajte više