premiership

LIVERPOOL - BURNLEY 0:1 Gostima kontroverzni penal, Klopp bez pobjede pet kola

LIVERPOOL je u 18. kolu Premiershipa senzacionalno kod kuće izgubio od Burnleya 1:0 golom Ashleya Barnesa iz penala u 83. minuti.

Jürgen Klopp je na klupi ostavio Mohameda Salaha i Bobbyja Firmina, nadajući se da će mu to biti dovoljno protiv momčadi koja se bori za opstanak, ali je Liverpool opet odigrao jako, jako slabu utakmicu.

Najbliže golu bio je pred kraj prvog poluvremena, kad je Divock Origi zaobišao golmana i onda pogodio gredu. Burnley se odlično branio predvođen sjajnim Nickom Popeom na golu koji je obranio sve što je trebao, a gosti su u prvom poluvremenu imali također jednu veliku priliku koju nisu iskoristili.

Sumnjivi penal za pobjedu

Do pobjede su došli iz kontroverznog penala koji je dosudio Mike Dean. Barnes je pobjegao Fabinhu i pucao, a Alisson je loptu odbio visoko preko gola. Barnes ga je pokušao preskočiti i djelomično je i sam pao na Alissona, koji ga je koljenom zahvatio i srušio, iako nije bilo nikakve šanse da bi Burnleyev igrač došao do lopte. Dean nije ni gledao snimku, a Barnes je mirno realizirao penal.

Liverpool je pokušao izjednačiti, a najbliže je bio u 90. minuti kad je Alexander-Arnold pucao, al lopta se od tri igrača i noge Popea odbila u korner.

Engleski prvak sad je već četiri kola bez pobjede, a u te četiri utakmice zabio je samo jedan gol i to protiv West Bromwicha. Liverpoolu vodeći Manchester United sad bježi velikih šest bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više