Liga prvaka

LIVERPOOL - REAL 0:0 Sjajni Real rutinski ušao u polufinale Lige prvaka

Foto: Reuters

REAL MADRID plasirao se u polufinale Lige prvaka nakon što je na Anfieldu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala odigrao 0:0 i tako obranio prednost 3:1 iz prve utakmice.

Real će za finale igrati protiv Chelseaja. Prva utakmica igra se 27. ili 28. travnja, a uzvrat tjedan dana kasnije.

Odličan start Liverpoola

Tko zna kako bi ova utakmica završila da je Mohamed Salah u prvom napadu Liverpoola iskoristio čisti zicer. Mane je primio odličnu dugu loptu Kabaka i uz pomoć Varanea ju je spustio za Salaha. Egipćanin je natrčao na loptu, imao je ispred sebe čitav gol, Courtois se već bacio u drugu stranu, ali ga je Salah pogodio u nogu.

To je bila najveća šansa Liverpoola na čitavoj utakmici i šansa koju je morao iskoristiti ako je želio barem pokušati ugroziti ovako dobro organiziran i postavljen Real. Kloppova momčad je jako dobro ušla u utakmicu i nametnula se od prve minute, ali nakon što su gosti preživjeli uvodnih 15-ak minuta problema do kraja susreta praktički nisu imali.

Courtois je još jednom morao spašavati u 11. minuti kad je Milner dobro gađao rašlje, ali je Belgijac krasnom paradom spasio gol.

Sve je moglo biti gotovo u 20. minuti kad je Benzema povaljao Kabaka i gađao prvi kut, no stativa je spasila Alissona i Liverpool. Kako je susret odmicao, Real je bio sve sigurniji i sve je manje prijetnji bilo ispred Courtoisa.

Real se branio bez problema

Mane je u 38. minuti zakasnio na odličan ubačaj Alexander-Arnolda, a Wijnaldum je u 42. minuti iz dobre situacije pucao preko gola. Zadnju pravu šansu Liverpool je imao na početku drugog poluvremena kad je Firmino s vrha peterca iz okreta pucao, no ravno u Courtoisa koji je obranio njegov udarac bez puno problema.

Ostatak utakmice Liverpool je kampirao na Realovoj polovici, ali je sve više izgledao kao da gol ne bi dao da se igralo još dva dana. Real je imao sve više prostora iza Liverpoolovih leđa i u 66. minuti je mogao sve riješiti. Vinicius je pobjegao obrani, ali Alisson odlično istrčava i ulazi mu u šut te u nastavku akcije zatvara i Benzemu.

To je ujedno bilo sve vrijedno spomena na utakmici. Real je do kraja susreta bez ikakvih problema čuvao svoju prednost i potpuno zasluženo prošao u polufinale.

Pročitajte više