LIVERPOOL

Liverpool utrpao šest komada u prvoj pripremnoj utakmici. Klopp: Bili smo fantastični

Foto: Getty Images/Guliver Image

LIVERPOOL je u prvoj prijateljskoj utakmici uoči nastavka sezone 17. lipnja na Anfieldu pregazio drugoligaša Blackburn 6:0.

Utakmica se igrala pred praznim tribinama, a već do poluvremena Liverpool je vodio 3:0 golovima Manea, Keite i Minamina. U nastavku je zabio i Joel Matip te mladi Ki-Jana Hoever i Leighton Clarkson.

Trener Jürgen Klopp bio je oduševljen nakon utakmice koja je njegovoj momčadi bila prva nakon više od tri mjeseca pauze.

"Bili smo fantastični. Imali smo pravi stav i pristup, a nakon ovakve pauze najvažnije je da pokažeš da si spreman za prave utakmice. Mi smo to danas pokazali. Dečki su izgledali sjajno, baš kao i prije ove pauze. Bili smo pravi od prve do zadnje minute, a posebno sam zadovoljan visokim presingom. Moram zahvaliti Blackburnu koji je došao k nama i pomogao nam u pripremi", rekao je Klopp.

Liverpoolova prva utakmica u nastavku prvenstva igrat će se 21. lipnja kad je na rasporedu gradski derbi s Evertonom. Kloppovoj momčadi za matematičku potvrdu naslova prvaka treba još šest bodova, a titulu može osvojiti i pobjedom protiv Evertona ako City izgubi od Arsenala.

Blackburn je trenutačno na 10. mjestu Championshipa s tri boda manje od mjesta koja vode u play-off za Premiership. Do kraja Championshipa ostalo je još devet kola.

Pročitajte više