LIGE PETICE

Liverpoolov golman objasnio zašto je Salah toliko moćan na terenu

Foto: Phil Noble/Reuters/Guliver

LIVERPOOLOV napadač Mohamed Salah u ovom je trenutku jedan od najboljih nogometaša na svijetu, a suigrač iz njegovih redova, španjolski golman Adrian objasnio je u razgovoru za nogometni portal Goal zašto je tome tako.

Egipatski napadač u ovoj je sezoni postigao deset golova u devet prvenstvenih utakmica i još pet u tri susreta Lige prvaka. Postao je prvi nogometaš u Liverpoolovoj povijesti koji je zabio gol na deset uzastopnih utakmica, a u posljednjoj od njih postigao je hat-trick u pobjedi 5:0 na gostovanju kod Manchester Uniteda.

Zatražen da prokomentira Salahov učinak i otkrije zašto je toliko dominantan na terenu, Adrian je odgovorio:

"Ne poznajem Lionela Messija niti Cristiana Ronalda niti znam njihove radne navike, ali poznajem Moa. On naporno radi, za njega ne postoji slobodan dan, uvijek ili trenira ili se oporavlja. Nekoliko sati nakon utakmice već radi na oporavku i pokušava se pripremiti za sljedeću utakmicu."

"Nevjerojatno je to kako on trenira i njegova trenutačna forma. To kako postiže golove, dribla, dodaje, ubrzava, sve to nema veze sa srećom. Osim toga, on shvaća da mu je za uspjeh potrebna momčad, a u svlačionici je jedan od najskromnijih igrača. Za mene je on u ovom trenutku jedan od najboljih nogometaša na svijetu", rekao je Adrian.

Pročitajte više