Ljuban Crepulja prelazi u Celtic

Foto: Slaven Belupo
 
LJUBAN CREPULJA (22), defenzivni veznjak Slaven Belupa, na korak je od prelaska u u Celtic i sinoć je gledao kako njegov budući klub razbija Hamilton 8:1.
 
Crepulja je došao u Glasgow na kratku provjeru prije nego što trener Ronny Delia blagoslovi transfer, ali prema pisanju škotskih medija to je formalnost i pitanje je samo hoće li Crepulja potpisati predugovor i u Celtic doći po isteku ugovora na ljeto ili će se transfer ostvariti do kraja zimskog prijelaznog roka uz odštetu Slavenu od 300 tisuća funti.

Celtic je tijekom blagdanskog razdoblja pratio Ivana Močinića, ali umjesto Rijekinog reprezentativca, koji je odabrao ostanak u Hrvatskoj do ljeta kako bi imao veće šanse odlaska na Euro, škotski prvak okrenuo se Crepulji.
 
Jozo Šimunović tako će dobiti hrvatsko društvo u klubu koji grabi prema petom uzastopnom škotskom naslovu. Crepulja je ponikao u Segesti, odakle je išao u Lokomotivu, pa u Dinamo, a u Hrvatskom dragovoljcu postaje mladi reprezentativac. Punu afirmaciju doživio je u Slavenu, odakle su ga već htjeli dovesti Blackburn i Fulham.
 

Pročitajte više