Ljubičić dao prvu izjavu nakon što ga je Dinamo prodao

Screenshot: YouTube

ROBERT LJUBIČIĆ (24) novi je igrač AEK-a. Dinamo je pustio polivalentnog igrača za iznos između tri do četiri milijuna eura. Ljubičić je u Dinamo stigao prije godinu i pol iz Rapid Beča za tri milijuna eura. Za Dinamo je odigrao 78 utakmica. Zabio je šest golova i upisao devet asistencija, a uglavnom je igrao na njemu neprirodnoj poziciji lijevoga beka. Navodno je zbog toga što je igrao na njemu neprirodnoj poziciji inzistirao na odlasku iz kluba.

"Bio sam sretan kada sam saznao za interes velikog kluba poput AEK-a. Znaš da si dobar igrač kada te takav klub želi doći. Želio sam doći, samo sam tražio kojim ću letom stići ovamo. Ne mogu vjerovati da sam ovdje. Ponosan i sretan što je transfer zaključen", rekao je Ljubičić u prvom razgovoru za službenu klupsku stranicu.

AEK je izbacio Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Podsjetio se na utakmice Dinama i AEK-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Podsjetimo, jedna utakmica završila je 2:2, a druga 2:1 u korist grčkog kluba. No, dvoboj su obilježili krvavi neredi i sukobi grčkih i hrvatskih navijača u kojima je smrtno stradao grčki navijač.

Prije samo mjesec dana je preko sto Bad Blue Boysa pušteno iz grčkih zatvora. Tamo su se nalazili zbog spomenutih nereda. Naknadna istraga utvrdila je da nitko od hrvatskih navijača nije kriv za smrt navijača.

Ljubičić je potvrdio kako su susreti s AEK-om bili jako teški. "Znam kakav nogomet AEK igra. Razgovarao sam s trenerom i predstavnicima klub, sviđa mi se projekt. Poznajem neke nogometaše i već sam bio na ovom stadionu koji ima veliku energiju. Jedva čekam obući dres i igrati", nastavio je Ljubičić.

Ljubičića u AEK-u čeka Domagoj Vida

Ljubičić će sada igrati s hrvatskim reprezentativcem Domagojom Vidom. Zajedno očekuje borba za naslov grčkog prvaka. AEK je drugi s 45 bodova nakon 20 kola, dok vodeći PAOK ima dva boda više. Panathinaikos je treći s 44 boda, a slijedi Olympiacos s 41 bodom.

"Svjestan sam da je jako teško osvojiti grčko prvenstvo. Znam da je to glavni razlog zbog kojeg sam ovdje. Liga je vrlo dobra, a AEK jedan od klubova koji su uvijek favoriti za naslov. Želimo biti prvaci i smatram da imamo kvalitetu za to. Ponosan sam što sam stigao ovamo. Dat ću 100 posto za ovaj dres. Da, bit ćemo prvaci", zaključio je Ljubičić.

Pročitajte više