Ljubičić nakon ispadanja u prvom kolu: Zašto bi bio deprimiran?

ISTI pobjednik, ali je scenarij bio drugačiji. Mogao je i kraj biti drugačiji da je Ivan Ljubičić uspio iskoristiti break loptu početkom petog seta.

Ivan Ljubičić nije bio pretjerano nezadovoljan nakon ispadanja s Wimbledona. Ističe da je imao dosta prilika za pobjedu, ali da na kraju ipak nije mogao protiv odličnog Juergena Melzera, koji ga je porazio i 2005 na ovom Grand slamu.

"Da ,moglo bi se reći da sam imao prilike, ali je Melzer u tim poenima igrao odlično", objašnjava Ljubičić peti set.

Početak meča nije bio blistav. Ljubo nikako nije uspjevao uhvatiti Melzerov servis.

"Moram reći da je prvi set bio jako loš, nisam nikako zadovoljan onim što sam igrao, jako sam loše reternirao, a ni servis nije išao baš najbolje. U nastavku je bilo bolje, počeo sam i servirati i reternirati bolje, ostao sam u tie breaku do kraja."

Točno, čak je Ljubičić došao i do set lopte (6:5), no Melzer je predobro servirao. Ljubičić je ustvari počeo igrati nakon tog tie breaka.

"Jako sam zadovoljan kako samo odigrao ostatak meča. No, Melzer je igrač koji unosi puno rizika u svoju igru i danas mu je puno toga išlo za rukom i jednostavno si ne mogu ovog puta ništa predbacivati. Nijanse su odlučivale, on je tada odigrao bolje", rekao nam je Ljubičić koji nije izgledao deprimiran ovim porazom.

"A zašto bih bio deprimiran? Odigrali smo dobar meč, izgubio sam i život ide dalje. Uostalom, već sam dobio takvu sms poruku", uz smijeh priča Ljubo.

Daljni kalendar nije baš pretrpan?

"Točno, sada ništa pa Umag pa opet ništa pa pripreme za Olimpijske igre. I nakon toga želim doći spreman na dvoransku sezonu i završiti godinu sa energijom, a ne kao nekoliko zadnjih godina. Uzet ću malo zraka i nadam se da ću taj dio sezone odigrati dobro", zaključuje Ljubičić.

Iz Londona Momir Jelovac
Foto: AFP

Pročitajte više