Ljubičić o protivniku u četvrtfinalu: Melzer je hrvatski krvnik

"SAM sebe sam iznenadio kvalitetom igre. Zglob me nije bolio i dosta dobro sam trčao. Ponekad se dogodi da kad to ne očekuješ, odigraš jako dobro. Servis me služio i bio sam fokusiran na svaki poen. Sve u svemu, jako sam zadovoljan", rekao je Ivan Ljubičić nakon pobjede protiv Španjolca Almagra.

> Ljubičić u četvrtfinalu Umaga!

Kako i ne bi kad je malo tko vjerovao da bi još uvijek neoporavljeni Ljubičić nakon duže pauze mogao tako dobro odigrati protiv jednog od najvećih favorita turnira.
 
No, slijedi nova nemoguća misija. Osim što je vrlo neugodan protivnik, Melzer se može pohvaliti sa sjajnim skorom protiv Hrvata. Ljubo ga niti jednom nije uspio svladati u dosadašnja tri međusobna susreta. Bolje sreće nisu bili ni ostali hrvatski igrači. Karlović protiv Austrijanca ima 0:4, a Mario Ančić 1:1.
 
"On je hrvatski krvnik. Jedino ga je Ančić jednom dobio. No došao je u naše dvorište pa ću probati naplatiti neke dugove."

Ljubo nije krio u kojem terminu više voli igrati: "Volim night session. U noćnim terminima nema sunca i vjetra, a to je bolje za servis", objasnio je Ljubičić dodavši:

"Eksplozivne snage imam, ali nisam u kondiciji, jer nisam mogao trenirati zbog ozljede. Zato mi odgovaraju ovi kraći mečevi pa kroz njih mogu pokušati doći do određene kondicijske razine. Da igram u prvim kolima meč od tri sata, ne znam kako bih to podnio. Osjećam se opušteno ovdje, baš kao i prošle godine."

Pročitajte više