Ljutić ostala bez bodova za kraj sezone, Gut-Behrami osvojila Veliki kristalni globus

Foto: EPA-EFE

NAJBOLJA hrvatska skijašica Zrinka Ljutić svoju posljednju utrku sezone u Svjetskom kupu završila je na 16. mjestu s vremenom 2:24.12, odnosno 4.07 sekundi zaostatka za Dominantnom pobjednicom Federicom Brignone. Nakon prve vožnje bila je sedma, ali u drugoj je pokvarila plasman i ostala bez bodova, koje na završnici osvaja samo najboljih 15 skijašica.  

Ljutić je sezonu u Svjetskom kupu završila s 560 bodova, što je trenutačno stavlja na 13. mjesto u ukupnom poretku, ali može još kliznuti u poretku jer se idućeg tjedna još moraju voziti brzinske discipline. U poretku veleslalomašica završila je na desetome mjestu mjestu s 239 bodova.

Gut-Behrami osvojila Veliki i prvi od moguća tri Mala kristalna globusa

Mali kristalni globus među veleslalomašicama osvojila je Švicarka Lara Gut-Behrami s 771 bodom, ispred Federice Brignone (750), koja je mogla izbiti na vrh samo pobjedom i kiks suparnice, koja je morala ostati izvan najboljih 15. No, Gut-Behrami je rutinski doskijala do 10. mjesta.

Gut-Behrami može sezonu završiti s četiri Kristalna globusa jer je vodeća i u spustu i u superveleslalomu, a danas je osigurala i titulu ukupne pobjednice Svjetskoga kupa. Mali globus u slalomu osvojila je Amerikanka Mikaela Schiffrin.

Najbolji veleslalomski rezultat za Ljutić u ovoj sezoni ostalo je četvrto mjesto iz Jasne krajem siječnja. Ove je sezone bila puno bolja u slalomu, u kojem je triput bila druga, pa iako nije uspjela završiti zadnju utrku sezone, zasjela je na osmo mjesto u poretku te discipline s 321 bodom. Leona Popović završila je kao 15. sa 183 boda.

Pročitajte više