Llodra u francuskom finalu Marseillea stigao do četvrtog naslova u karijeri

FRANCUSKI tenisač Michael Llodra osvojio je svoj četvrti ATP naslov u karijeri. U finalu turnira 250 u Marseilleu (nagradni fond 576.000 eura) pobijedio je sunarodnjaka Juliena Benneteaua.

Llodra je od osmog nositelja i partnera u igri parova bio bolji sa 6:3, 6:4 za sat i deset minuta igre. Bio je to treći međusobni dvoboj ove dvojice tenisača i druga pobjeda Llodre.

Godinu dana stariji Francuz ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti, nije pružio Benneteauu, 39. igraču svijeta, nijednu priliku za break. Sâm je, pak, iskoristio obje koje je imao.

Četvrti je to naslov za 79. svjetskog tenisača u njegovom osmom finalu u karijeri. Zanimljivo je da je i lani igrao u finalu Marseillea, ali tada nije mogao preko još jednog sunarodnjaka, Jo-Wilfrieda Tsonge. Ranije je u karijeri Llodra podizao pobjedničke pehare u Hertogenboschu (2004.), Adelaideu i Rotterdamu (oba 2008.).

Benneteau i dalje čeka svoj prvi naslov, ovo mu je bio četvrti poraz u finalnom ogledu. U nastavku dana Benneteau i Llodra će igrati u finalu parova protiv Juliana Knowlea i Roberta Lindstedta.

ATP Marseille, finale:

Llodra – Benneteau (8) 6:3, 6:4

Pročitajte više