Lokomotiva ga je brzo otpisala. Sad igra četvrtfinale Lige prvaka i vrijedi milijune

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Benfice plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka svladavši u Lisabonu Club Brugge s 5:1. Tom pobjedom Portugalci su potvrdili slavlje 2:0 iz prve utakmice i izborili mjesto među posljednjih osam u natjecanju. Zapaženu ulogu u utakmici imao je Chiquinho.

Riječ je o veznjaku kojeg su prilike imali upoznati i pratitelji hrvatskog prvenstva, premda se u njemu kratko zadržao nastupajući za Lokomotivu. Klub s Kajzerice je u zimskom prijelaznom roku 2017. iz portugalskog Leixoesa doveo tad 21-godišnjeg Chiquinha. Prema Transfermarktu, Lokomotivu je ovaj transfer koštao 200.000 eura, a mladi igrač potpisao je ugovor sa zagrebačkim klubom do ljeta 2021. godine. Odigrao je ukupno šest utakmica.

U Lokomotivi nije uspio, u Benfici mu vrijednost raste

"Portugalac Francisco Machado Chiquinho stigao je na Kajzericu u zimskom prijelaznom roku. Zbog razdoblja potrebnog za prilagodbu u novoj sredini, portugalski veznjak u polusezoni je u šest natjecateljskih utakmica odigrao 200 minuta. Chiquinho je napustio Lokomotivu te otišao na posudbu u portugalsku OAF Academicu. Želimo mu puno sreće i zdravlja!" riječi su kojima ga je Lokomotiva ispratila iz kluba.

Academica ga je nakon posudbe otkupila za 150 tisuća eura, a već idući dan prodala za 600.000 eura u Benficu. Bez da je tada za nju odigrao i minute, napustio je klub i otišao u Moreirense. Nakon što se ondje dokazao, Benfica ga je ponovno kupila, tad za šest milijuna eura, što je i danas njegova vrijednost prema Transfermarktu.

Ove sezone minutaža mu je bila promjenjiva i selio je s klupe na teren sve do trenutka kad je Benfica za 121 milijun eura prodala Enza Fernandeza u Chelsea. Ugrabio je priliku i svoje mjesto u prvoj postavi momčadi koja je uvjerljivo vodeća u portugalskom prvenstvu, a sad i među osam posljednjih u Ligi prvaka.




 

Pročitajte više