HNL

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:1 Jairo junak Splićana u dvoboju za Europu

Foto: Screenshot / Pixsell

HAJDUK je u derbiju 29. kola Prve HNL slavio kod Lokomotive 1:0 u Kranjčevićevoj. Splićani su golom Jaira u 80. minuti ostvarili zlata vrijednu pobjedu u direktnoj borbi za Europu i približili se trećeplasiranom Osijeku na tri boda. 

>>> GORICA - SLAVEN B. 4:3 Domaćin u spektakularnoj utakmici pobijedio u 90. minuti

>>> LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:1 Jairo junak Splićana u dvoboju za Europu

>>> Oreščanin: Slatka i teška pobjeda nad Lokomotivom

>>> Hajdukov junak: Uvijek smo samouvjereni

U jako dobrom, intenzivnom i korektnom meču Hajduk je imao više koncentracije i u finišu uspio stići do velika tri boda. 

U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika, a obje momčadi griješile su u završnici akcija. Spomena vrijedan je pokušaj Ivanušeca u 38. minuti, kada je odlično s lijeve strane ušao na centralnu poziciju i plasiranim udarcem šutirao uz desnu stativu, ali je Josip Posavec sjajno obranio njegov udarac.

U drugom poluvremenu je ponovno Ivanušec pokušao u 68. minuti iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, ali je Posavec i to uspio zaustaviti. 

Nakon toga se Hajduk probudio. Darko Nejašmić je u 75. poslije kornera glavom pogodio desnu stativu, a pet minuta kasnije dogodio se trenutak utakmice. Borja Lopez je dugom loptom lansirao Adama Gyurcsa, on ubacio na drugu stativu za Jaira koji je s desetak metara iskosa zabio za pobjedu Hajduka!

Mogla je momčad Siniše Oreščanina dotući rivala u finišu, ali je golman Grbić uspio obraniti zicer Jairu nakon velike pogreške Majstorovića, dok je pogodak Nejašmića opravdano poništen zbog zaleđa.

Na kraju je ipak Hajduk uspio sačuvati prednost i ostvariti jako važnu pobjedu u pohodu na Europa ligu. 

Pročitajte više