Lomačenko dominantno potvrdio da je kralj lake kategorije. Na redu je Garcia

Foto: Getty Images / Guliver Image

VASIL LOMAČENKO nastavio je dominirati u lakoj kategoriji. Ukrajinski boksač razbio je izazivača Anthonyja Crollu, kojeg je nokautirao drugi put u četvrtoj rundi u Los Angelesu i time obranio titulu u WBA i WBO verziji.

Nevjerojatni Matrix, kako zovu Lomačenka, od samog starta se sjajno kretao, savršeno branio i fantastično napadao. Crolla je primao udarac za udarcem bez ikakvog rješenja da pokuša parirati nedodirljivom prvaku. Britanski boksač završio je na podu krajem treće runde i nekako se uspio pridići, ali je potom u četvrtoj uslijedio nokaut i kraj meča u kojem je Lomačenko dokazao da je apsolutni kralj lake kategorije i najbolji na svijetu.

No tu se 31-godišnji boksač ne želi zaustaviti.

"Sad želim borbu s Garcijom. Vidjet ćemo kako će sve to proći i hoćemo li se uspjeti dogovoriti. Međutim, kako god, on je moj sljedeći cilj", rekao je Lomačenko i time potvrdio da želi i pojas WBC-a u lakoj kategoriji čiji je vlasnik baš borac iz Kalifornije. 

Bila je to 13. pobjeda Matrixa u 14 profesionalnih mečeva do sada. Deset pobjeda ostvario je nokautima, a do sada je bio dva puta olimpijski i svjetski amaterski prvak, a redom je dominirao u pero kategoriji, potom perolakoj i sada lakoj kategoriji.

Pročitajte više