Lončarević o Niki: Onaj tko ne trči neće niti igrati, pa sve da je i Zidane

DINAMOVI nogometaši nakon dva slobodna dana u srijedu će započeti pripreme za vjerojatno posljednju europsku utakmicu u ovoj sezoni. Toga je svjestan i trener Ilija Lončarević koji je izjavio kako je Stuttgart favorit, te kako su šanse Dinama za prolaz minimalne.

"Ja mogu jedino jamčiti izdanje s naše posljednje dvije utakmice.“ – izjavio je Lončarević dodajući kako rezultat uvelike ovisi o Stutgartovoj igri, prenosi Jutarnji list.

Lončarević smatra kako je za loše rezultate momčadi kriva klima u svlačionici, te da je imperativ napraviti red u klubu i oko njega. Prema Lončareviću u Dinamu treba promijeniti pristup igrača prema nogometu, na čemu se već radi, a što je bilo vidljivo u igri Dinama protiv Hajduka. Barem prvo poluvrijeme.

Trener plavih najavio je kako bi u zimskoj stanci u Dinamo trebalo dovesti 2-3 igrača, te smatra kako će to biti dovoljno, ako ih nitko ne napusti, da u drugom dijelu izbore Ligu za prvaka.

Lončarević je objasnio i zašto Niko Kranjčar ne igra.

"Niko kondicijski nije u redu. Čitao sam kako su neki pričali, uključujući i njegovog oca, da kilogrami nisu važni, ali to nema veze sa zdravom pameću. Kranjčar ima višak kilograma u odnosu na normalu i ne može optimalno trčati. Igračima sam rekao da onaj tko ne trči neće niti igrati, pa sve da je i Zidane.“ – izjavio je Lončarević, dodajući kako će pokušati Niki koji mora shvatiti neke stvari, jer više nije klinac.

Spomenimo još kako će Dinamovu posljednju utakmicu u Ligi UEFA suditi španjolska sudačka trojka na čelu s Gonzalezom Ituraldeom, a susret je na rasporedu 15. prosinca.

Pročitajte više