Loše vijesti za Wales pred susret s Hrvatskom. Otpao Perišićev suigrač iz Tottenhama

Foto: Epa

PRVI suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2024. bit će Wales koji će Vatreni ugostiti u subotu u Splitu.

Wales je nastupio na posljednja dva Eura, a bio je i sudionik lanjskog Svjetskog prvenstva u Kataru, no u toj je reprezentaciji došlo do smjene generacija. Tako se od daljnjeg nastupa za reprezentaciju oprostio i donedavni kapetan Gareth Bale, a njegovu ulogu preuzeo je Aaron Ramsey.

Osim Balea, od reprezentacije su se nakon SP-a oprostili i Chris Gunter, Joe Allen te Jonny Williams. Uz Hrvatsku i Wales, u skupini D su još Turska, Latvija i Armenija, a plasman na Euro u Njemačkoj izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije. 

Nekoliko dana prije same utakmice stigle su loše vijesti za reprezentaciju Walesa. Igrač Tottenhama i suigrač Ivana Perišića Ben Davies zbog ozljede neće nastupiti u Splitu. 

Davies je za vikend startao na lijevom beku u remiju sa Southamptonom (3:3), ali se ozlijedio u prvom dijelu i prepustio je svoje mjesto upravo Ivanu Perišiću, koji je kasnije zabio gol. Nakon liječničkog pregleda Davies je bio prisiljen otkazati put u Split na utakmicu s Hrvatskom, a neće ga biti ni u Cardiffu tri dana kasnije protiv Latvije.

Pročitajte više