Lotina: Ispostavilo se da je Hajduk bio jako lagan zalogaj

MIGUEL ANGEL LOTINA nakon susreta mogao je reći samo jednu stvar; bio je to puno lakši posao nego se nadao po dolasku u Split.

"Na početku nije krenulo najbolje za nas, prvih 15 minuta bila je prisutna velika nervoza i bilo je dosta grešaka u našoj igri. No, poslije smo preuzeli inicijativu i počeli udarati po golu Hajduka. U drugom poluvremenu smo usporili, imali smo loptu u svom posjedu, a kada je Andrić izašao bilo je lakše, bili smo komodniji", rekao je Lotina poslije utakmice koju je zbog odrađivanja suspenzije odgledao iz poljudske lože.

"Da, na kraju se ispostavilo da je Hajduk bio lagan zalogaj, ispalo je jako jednostavno. No, uzmite u obzir da smo imali igrača više, ali na početku je Hajduk bio jak, napao je i nije nam bilo lako".

"Više su me iznenadili na Riazoru nego na Poljudu"

Je li Hajduk barem malo iznenadio goste početnim presingom? Lotina se, vjerovali ili ne, suočio i s takvim pitanjima. Toliko su, naime, nemoći odavali Hajdukovi igrači, mada se od njih očekivao presing od prve minute. Na kraju je ispalo da su se branili...

"Nisu nas iznenadili početnim napadima, više su me iznenadili na Riazoru. Uspio sam komunicirati s igračima i bolje sam vidio teren iz lože. Sviđa mi se način na koji smo odigrali, zalagali smo se i pružili sve od sebe. Hajduk ima zanimljive igrače, posebno napadače i veznjake. Kad uđete u EU sigurno ćete u klubovima Španjolske imati puno svojih igrača", oprostio se Lotina od hrvatskih novinara.

Vučević: Nakon Andrićevog isključenja praktički je sve bilo gotovo

Što i tko sve Goranu Vučeviću nije bio kriv za blijedu partiju pred prepunim Poljudom... Loš teren, evidentno kvalitetniji protivnik, neraspoloženi i nespremni igrači... Jedinio nije naveo suca koji je nedvojbeno oštetio Hajduk, ali Depor se svejedno iskazao kao puno jača, veća momčad.

"Bila je zaista evidentna razlika u kvaliteti, 30 minuta odigrali smo dobro, ali parirati ovakvom Deportivu 90 minuta... Zasluženo su pobijedili. Nakon isključenja Andrića praktički sve je bilo gotovo", priznao je Vučević.

Utakmica se, na njegovu žalost, igra 90 minuta, i ostaje samo žal za propuštenim prilikama koje je Deportivo rijetko nudio. "Da smo zabili u prvih pola sata, mogli smo se nadati da će nas sreća pomaziti. Ovako nismo imali nikakve šanse. Prvih pola sata igrali smo dobro, a onda je uslijedio pad. Gol koji smo primili je neshvatljiv, naša tri igrača su naivno ispala. U nastavak smo morali ući s više rizika, ali na igru je utjecao i loš teren. Igra nije bila tečna", priznao je Vučević te dodao kako se nadao iznenađenju kojem je Hajduk sve podredio. Nakon čega je, u maniri Branka Ivankovića, zaključio kako je "ovo realnost koju moramo prihvatiti". 

Vrijeme za povratak u stvarnost

"Deportivo me nije ničim iznenadio, upozoravao sam da su favoriti, jer smo znali da su odlična ekipa. To se na kraju i potvrdilo. Težio sam tome da budemo koncentrirani u sve tri linije, što nam je samo donekle uspjelo", kaže Hajdukov trener.

Vučević se potužio kako je i uoči ove utakmice imao problema s kadrom. "Sve je vidljivo iz zamjena koje smo vukli. Rubil nije mogao igrati pa smo morali iskoristiti ono što imamo. Buljat je bio jedino rješenje. A Ibričić nije startao, jer ga je utakmica protiv Belupa sasvim iscrpila. Dobio je virozu i morao primati infuziju. Bio je sasvim blijed, nemoćan i nije mogao na terenu pružiti oni što nam treba".

Ono što slijedi nikako ne može biti ugodno, ali Hajduk se sad mora trgnuti iz europskog glamura i što prije zaboraviti još jednu propuštenu priliku. Vrijeme je da se počne razmišljati o spašavanju prvenstvene sezone. "Sad moramo podignuti moral, čeka nas još jedna teška utakmica i pitanje je koji je naš limit. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu protiv Osijeka i izvući maksimum iz onoga što imamo na raspolaganju".

D.R.
Foto: V.G.

Pročitajte više