Lovren igrao u novom porazu Lyona. Ostali su na dnu tablice

Foto: Profimedia

Nogometaši Lyona ostali su prikovani na dnu ljestvice francuskog prvenstva nakon što su u susretu 13. kola na svom stadionu izgubili od Lillea s 0:2. Lyon je u prošlom kolu na gostovanju pobijedio Rennes s 1:0 ostvarivši prvu pobjedu sezone, no u ovom kolu Lavovi su ponovo postali "mačići" upisavši sedmi poraz sezone.

Gosti su poveli u 27. minuti golom Jonathana Davida, a na 2:0 je povisio Tiago Santos u 32. minuti. Lyon je tijekom susreta imao nekoliko lijepih prilika, ali su Alexandre Lacazette i Tino Kadewere bili neprecizni. Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za Lyon je igrao od 65. minute, dok Duje Ćaleta-Car nije konkurirao za sastav.

David uskoro odlazi u Milan ili u Englesku?

Kanadski napadač David (23) nastavio je igrati u dobroj formi, a ovo bi mu mogla biti jedna od posljednjih utakmica za Lille. Klub ga ne želi prodati usred sezone, ali iduće ljeto ući će u zadnju godinu ugovora i za Francuze je sve manje vremena za dobru zaradu na napadaču kojeg se na Transfermarktu procjenjuje na 60 milijuna eura.

David je u Lille stigao u ljeto 2020. iz Genta za 20 milijuna eura i u 154 utakmice zabio je 63 gola. Zanimljivo, u svakoj od svojih dosadašnjih pet sezona profesionalne karijere, dvije u Belgiji, a tri u Francuskoj, upisao je dvoznamenkasti broj golova.

Za kanadsku reprezentaciju je u 42 nastupa zabio 25 golova, a igrao je i protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Fabrizio Romano nedavno je pisao kako je prvi kandidat za njegovo dovođenje Milan, ali talijanski velikan nije jedini zainteresiran za njega i mogao bi imati konkurenciju na tržištu. Romano tvrdi kako su u igri još "tri premierligaška kluba". 

 

Pročitajte više