Lovren je L'Equipeu najgori na utakmici. Navijači ga zvali na raport

Screenshot: Twitter

DEJAN LOVREN (34) je i u domaćem porazu Lyona od Rennesa (2:3) u 19. kolu potvrdio očajnu formu sebe i kluba. Lyon je porazom ostao u zoni ispadanja i to u drugoj polovici sezone. Kada bi tamo ostao na kraju, to bi bila katastrofa za palog francuskog velikana.

Lovren i Lyonu se se bili podigli s dna, ali su onda opet potonuli

Klub koji je od 2002. osvojio sedam francuskih naslova te prije četiri godine igrao polufinale Lige prvaka sada je ozbiljan kandidat za ispadanje iz prve lige. U zadnjem mjesecu prošle godine činilo se da se Lovren i Lyon spašavaju jer su serijom od tri pobjede zaredom bez primljenog gola pobjegli iz zone ispadanja, a u svim tim uspjesima Lovren je igrao od prve. No zatim su izgubili obje zadnje utakmice u kojima su ukupno primili šest golova. Lovren nije igrao prije dva tjedna protiv Le Havrea (0:3), ali vratio se protiv Rennesa. Prema natpisima francuskih medija te reakcijama navijača Lyona, bolje da nije. 

"Nemoćan, slomljen, izmučen"

Pariški L'Equipe, najugledniji sportski list na svijetu, ima rubriku "Top & Flop" u kojoj izdvoji najboljeg i najgoreg igrača utakmice. Top je Rennesov dvostruki strijelac Martin Terrier, a flop Lovren. Prvog je ocijenio osmicom uz obrazloženje: "Terrier je terorizirao svoj bivši klub". Lovrenu uz neprolaznu dvojku navodi: "Mučio se zaustaviti suparničke napade, ali neuspješno. Nemoćni Lovren je personifikacija nedaća koje muče Lyon. Terrier ga je slomio prije prvog gola i od tada ga Lovren nije mogao zakočiti."

Navijači Lyona na društvenim mrežama žestoko su se obrušili na Lovrena. Upravo akciju za prvi Terrierov gol i to kako je on samo prvim dodirom izbacio Lovrena iz igre, uzimaju za primjer koliki je stoper kikser: "Nepokretan je poput čunja u srazu s tako dobrim napadačem", jedan je od komentara.

Lovrenova faca nakon navijačkog drila je zabrinjavajuća

No Lovren je daleko veću i neposredniju neugodnost od navijača doživio uživo. Lyonovi ultrasi su nakon novog u nizu poraza igrače izvrijeđali i zviždali im, a kako snimka svjedoči, vođe navijača su posebnu poruku imali za Lovrena. Njegov izraz lica nakon što su ga pozvali na raport pod kopom Gerlanda svjedoči da mu nisu rekli ništa lijepo.

Lovren se vratio u klub u kojem se probio. Godinu kasnije bori se za opstanak

Lovrena je Zdravko Mamić prodao Lyonu za 9 milijuna eura u siječnju 2010. Tri i pol godine kasnije Lovren je prešao u Southampton za 10 milijuna eura. U siječnju prošle godine vratio se u Lyon iz Zenita uz odštetu od 2 milijuna eura. Zbog ozljeda i neuklapanja u planove trenera ovo mu je bila tek 11. utakmica sezone od moguće 21.

Pročitajte više