nba

Luda NBA noć. Dvoboj Tatuma i Giannisa za anale. Čudesni Warriorsi u finalu Zapada

Foto: Profimedia

GOLDEN STATE WARRIORS su prvi finalisti Zapadne konferencije nakon što su pobijedili Memphis 110:96 za ukupnih 4:2 u seriji. To je veliki uspjeh Warriorsa zato što su trostruki prvaci od 2015. do 2018. zadnje dvije sezone propustili play-off. U finalu Zapada igrat će protiv pobjednika serije između Phoenixa i Dallasa. Sunsi dočekuju Mavse u odlučujućoj utakmici u nedjelju. 

U finale konferencije poslala ih je fenomenalna momčadska igra. Po poenima su ih predvodili Splash Brothers. Klay Thompson ubacio je 30 uz osam skokova, a Steph Curry 29 uz sedam skokova i pet asistencija. Značajan doprinos dali su Andrew Wiggins s 18 poena i 10 skokova te Draymond Green s 14 poena i 16 skokova. Pod koševima je briljirao Kevon Looney s čak 22 skoka. Kod Memphisa je najefikasniji bio Dillon Brooks s 30 poena, a Desmond Bane je zabio 25.

Na Istoku je Boston brejknuo aktualne prvake Milwaukee na njihovom terenu pobjedom 108:95, kojom je serija izjednačena na 3:3, pa se odlučujući meč igra u nedjelju u Bostonu. U ovom su briljirali Jayson Tatum i Giannis Antetokounmpo. As Celtica postigao je 46 poena uz devet skokova, a Giannis je ubacio 44 uz 20 skokova. 

Pročitajte više