Ludi preokret Perišićevog Tottenhama, Nunez doveo Liverpool do pobjede

Foto: EPA

UTAKMICE 16. kola Premier lige igrane od 16 sati obilježio je ludi preokret Tottenhama protiv Leeds Uniteda. Leeds je u Londonu čak tri puta vodio, ali Tottenham se svaki put vraćao, a naposljetku i stigao do preokreta. Ivan Perišić odigrao je cijeli susret.

Crysencio Summerville doveo je goste u vodstvo u 10. minuti, a 12 minuta kasnije odgovorio je Harry Kane nakon što mu je Leedsov vratar Illan Meslier odbio loptu na nogu poslije Perišićevog kornera. Rodrigo je u 43. minuti vratio Leeds u vodstvo lijepim udarcem iz poluvoleja, a Ben Davies je uz malo sreće udarcem izvana pogodio za 2:2 u 51. minuti.

Leeds je opet poveo u 76. minuti drugim golom neuhvatljivog Rodriga, no to je vodstvo trajalo najkraće. Već je u 81. minuti Rodrigo Bentancur natrčao na jednu odbijenu loptu i zabio za 3:3, a isti je igrač dvije minute kasnije na asistenciju Dejana Kuluševskog postavio konačnih 4:3. Do kraja je Leeds ostao i s igračem manje jer je Tyler Adams isključen u 87. minuti.

Nunez doveo Liverpool do pobjede

Liverpool je na krilima Darwina Nuneza na Anfieldu stigao do pobjede od 3:1 protiv Southamptona. Prvo je Roberto Firmino u šestoj minuti krasno pogodio glavom na ubačaj Andyja Robertsona, no samo tri minute kasnije Che Adams je odgovorio također glavom.

Ipak, Nunez je golovima u 21. i 42. minuti na asistencije Harveyja Elliotta te još jednom Robertsona zapečatio pobjedu Kloppove momčadi. Duje Ćaleta-Car odigrao je prvih 59 minuta za goste i dobio žuti karton.

Svi rezultati utakmica od 16 sati: 

Liverpool - Southampton 3:1
Tottenham - Leeds 4:3
Bournemouth - Everton 3:0
Nottingham Forest - Crystal Palace 1:0
West Ham - Leicester 0:2

 

Pročitajte više