KORONAVIRUS U SPORTU

Luđaka Bielsu ne zanima koronavirus. Pogledajte što je radio u ponedjeljak ujutro

Foto: EPA

KORONAVIRUS je prouzrokovao kaos u svijetu sporta i gotovo su sve najjače nogometne lige Europe zaustavile natjecanja. Nema ni europskih natjecanja jer UEFA to ne dopušta, a jedini koji zasad odolijevaju su Turci i Rusi. 

Kao i kontroverzni argentinski trener Marcelo "El Loco" Bielsa, koji se ne da unatoč zabrani engleskog saveza. Englezi na terene neće najmanje do 3. travnja, a u srijedu slijedi novi sastanak na tu temu.

Prekid je značio da za Bielsin Leeds United, lidera Championshipa koji je u borbi s Bilićevim WBA-om za prvu poziciju, nema utakmice protiv Cardiffa koja se trebala igrati jučer.

Bielsu opasnost od zaraze koronavirusom ne brine, barem ako je suditi prema fotografiji koja je izašla na Mirroru - on je, u ponedjeljak ujutro, pješke krenuo na trening u kamp kluba.

Leedsovi nogometaši su testirani na koronavirus i nijedan nije bio pozitivan pa za Bielsu nema prepreka, trenirati se mora i igrači moraju održavati kondiciju uoči vatrenog finiša, po mnogima, najteže lige svijeta.

VIDEO: Unai Emery o Bielsinoj strasti prema trenerskom poslu

Inače, u Velikoj Britaniji se koristi drugačija metoda suzbijanja virusa Covid-19. Dok većina zemalja koristi kineski način, britanska vlast radi nešto drugo.

Naime, cilj prve je da se virus kontrolira drastičnim mjerama kako bi se kupilo vrijeme do stvaranja cjepiva, a druge, koju koriste Britanci, da se otporniji dio stanovništva, odnosno mladi i zdravi, pusti da se razbole kako bi stekli prirodni imunitet u dovoljnom broju za stvaranje kolektivnog imuniteta.

U međuvremenu, brojni klubovi poput Chelseaja i Arsenala su poslali igrače u samoizolaciju i zatvorili trening-centre, a od koronavirusa je obolio i menadžer Topnika Mikel Arteta.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više