Ludnica u zadnjem kolu U-17 Eura. Evo što Hrvatskoj treba za prolaz

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U ČETVRTAK je u susretu 2. kola B skupine Europskog nogometnog U-17 prvenstva na Cipru reprezentacija Hrvatske odigrala 2:2 protiv Danske, dok je Austrija slavila 3:0 protiv Walesa pa će pitanje putnika u četvrtfinale biti razriješeno u posljednjem kolu. Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a u posljednjem kolu, 26. svibnja sastaju se Hrvatska - Wales te Austrija - Danska.

Što treba Hrvatskoj za prolaz?

Hrvatska u zadnje kolo ulazi kao trećeplasirana momčad grupe s dva boda, dok su ispred Austrija i Danska s po četiri boda. Jasno je da momčadi Marijana Budimira za prolazak u četvrtfinale treba pobjeda nad Walesom, a pritom će biti važan i rezultat Austrije i Danske.

Pobjeda bilo koje reprezentacije u tom meču Hrvatsku vodi dalje, dok se situacija komplicira u slučaju remija. Završi li 0:0 ili 1:1, Hrvatska ide u četvrtfinale. Bude li remi rezultatom 3:3 ili više, Hrvatska će ispasti, a i Austrija i Danska prolaze dalje.

Najveće komplikacije nastaju ako Austrija i Danska odigraju 2:2

U slučaju da meč Austrije i Danske završi 2:2, Danska ide u četvrtfinale, a u drugom putniku odlučivat će gol-razlika između Austrije i Hrvatske. Hrvatskoj bi tako trebala pobjeda nad Walesom od barem tri razlike, a da pritom zabije četiri ili više gola.

Ako bi Hrvatska pobijedila 3:0, onda bi se s Austrijom izjednačila i po gol-razlici i po broju postignutih golova. Dogodi li se taj ludi scenarij, idući kriterij je fair-play, a ako ni to ne da putnika u četvrtfinale, odlučio bi koeficijent u ždrijebu, gdje je Austrija ipak bila bolja.

Pročitajte više