Enrique: Igrači, žao mi je što vam nisam mogao više pomoći

Foto: Profimedia

LUIS ENRIQUE više nije izbornik španjolske reprezentacije. Izborničku funkciju napustio je dva dana nakon ispadanja Španjolske na penale od Maroka u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Reprezentaciju Španjolske vodio je od srpnja 2018., a ugovor sa španjolskim savezom imao je do kraja ove godine.

"Igračima, koji su bili primjer dobrog ponašanja i koji su slijedili ideju, žao mi je što vam više nisam mogao pomoći. Asistentima, koji su neumorno radili da bi igrači i stručni štab imali sve potrebno, bilo je zadovoljstvo biti dio ovoga s vama", napisao je Enrique na Instagramu i dodao:

Poruka navijačima

"Na kraju, ali ne i najmanje važno, poruka navijačima koji su nam cijelo vrijeme pružali podršku, posebice u teškim trenucima. Vrijeme je za rastanak. Samo još poruka. Ono što je momčadi sad potrebno je podrška kako bi novi izbornik Luis de la Fuente mogao ostvariti sve ono što želimo. Idemo, Španjolska. Zauvijek. Hvala vam."

De La Fuente je godinama u sustavu španjolskog reprezentativnog nogometa, kroz koji je postepeno napredovao do mjesta izbornika A selekcije. Kao igrač bio je član Athletic Bilbaa i Seville, a baskijski klub vodio je i kao trener prije nego što je 2013. preuzeo U-18 reprezentaciju. Bio je europski prvak u U-21 i U-19 konkurenciji.

Pročitajte više