NBA

Luka Dončić igrao u novim tenisicama napravljenima u čast Real Madrida

Foto: Profimedia

LUKA DONČIĆ od početka ovogodišnjeg doigravanja nosi svoje prve tenisice s potpisom, model Jordan Branda nazvan jednostavno Luka 1, a sinoć je prvi put zaigrao u posebnom izdanju tih tenisica posvećenom njegovom bivšem klubu Real Madridu i njegovom ulasku u finale Eurolige.

Slovenac je 2019. potpisao petogodišnji ugovor s Jordan Brandom, a suradnja je dosegnula novu razinu u ovom play-offu kada je Dončić ušao u društvo rijetkih superzvijezda s obućom koja nosi njihovo ime. Prvo izdanje Luka 1 bilo je u dominantno crnoj boji, dok su sinoćnje bijele s plavim detaljima, odnosno u bojama Reala. Ove su tenisice uz pomoć posebne tehnologije prilagođene Dončićevoj igri koja uključuje brojne promjene smjera kretanja.

Ipak, ova mu verzija njegovih tenisica nije donijela sreću. Iako je on zabio 42 poena, njegovi Dallas Mavericksi ispustili su prednost od 19 poena te izgubili 126:119 od Golden State Warriorsa, koji sada vode 2:0 u finalu Zapada. Serija se nastavlja u Dallasu dvjema utakmicama u ponedjeljak i u srijedu ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Dončić polufinale protiv Barcelone pratio na laptopu poslije treninga

Madriđani su u četvrtak ušli u finale Eurolige pobijedivši na Final Fouru u Beogradu najvećeg rivala Barcelonu 86:83. Utakmica se igrala kroz jutro po vremenu američke zapadne obale, odnosno San Francisca, u kojem Dallas igra protiv Golden State Warriorsa, pa ju je Dončić pratio na laptopu dugo nakon završetka treninga.

Real je deset puta bio prvak Europe, a posljednji put 2018., kada ga je do titule kao MVP vodio tada 19-godišnji Dončić. U večerašnjem finalu od 19 sati igrat će protiv branitelja naslova, turskog Anadolu Efesa.

Pročitajte više