Luka Modrić postao je najtrofejniji nogometaš u povijesti Real Madrida

Foto: Profimedia

BARCELONA je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila u gostima od Girone 4:2 i tako omogućila Real Madridu da i teoretski osigura 36. naslov prvaka Španjolske. Četiri kola prije kraja prvenstva Real ima 13 bodova prednosti ispred Girone i 14 bodova prednosti ispred Barcelone.

Girona je preskočila Barcelonu na drugom mjestu i omogućila navijačima Reala veliko slavlje. Luki Modriću, koji je odigrao odličnu utakmicu u današnjoj pobjedi Reala protiv Cadiza 3:0, ovo je četvrti naslov prvaka španjolske s Realom. Prethodno ih je osvajao u sezonama 2016./17., 2019./20. i 2021./22.

Dva rekorda u jednom danu za Modrića

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su njegovo ime, a on im je zahvalio pljeskom. Uz to, Modrić je postao najstariji Realov igrač u La Ligi. Prestigao je legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je to uspio s 38 godina i 238 dana. Puškaš je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana.

Kapetan hrvatske reprezentacije osvajanjem naslova prvaka danas se još jednom upisao u povijesne knjige Kraljevskog kluba. Naime, Modrić je osvojio 25. trofej kao igrač Reala te je postao najtrofejniji igrač u povijesti kluba. Tu čast s Modrićem dijele još tri nogometaša: Marcelo, Karim Benzema i Modrićev aktivni suigrač Nacho Fernandez.

 

Pročitajte više