BORBA ZA 1,5 MILIJUNA DOLARA Luka "PerkZ" i njegova ekipa predstavljaju cijeli zapadni svijet

Foto: Riot Games

ZAVRŠILA je grupna faza natjecanja turnira League of Legends Mid-Season Invitational na kojem se najbolji timovi svijeta bore za nagradni fond veći od 1,5 milijuna dolara, ali i bolju poziciju svoje regije na League of Legends World Championshipu koji će se održati krajem ove godine. Naš Luka "PerkZ" Perković sa svojom ekipom G2 Esports uspio se plasirati u polufinale i tako su Kraljevi Europe jedina preostala ekipa zapadnog svijeta!

>>MLADI HRVAT ZA VELIKE REZULTATE Luka "PerkZ" Perković ponovo na vrhu Europe

G2 Esports je posljednje dvije godine najbolji europski League of Legends tim, iako im na internacionalnim turnirima nije išlo baš najbolje. Loši plasmani na dvama izdanjima LoL Worldsa i na prošlogodišnjem LoL MSI-u razočarali su fanove i time bacili stigmu kako ne znaju igrati protiv najboljih svjetskih ekipa. Međutim, izgleda da je 2017. godina u kojoj kreće njihovo iskupljenje. Početkom godine osvojili su drugo mjesto na IEM Season XI turniru, na kojem su u finalu izgubili protiv tajvanske ekipe Flash Wolves, a sada su se plasirali i među najbolje četiri ekipe na LoL Mid-Season Invitationalu. 
 
Foto: Riot Games
 
Put do polufinala nije bio nimalo lagan, a sve se odlučivalo zadnji dan grupne faze natjecanja. G2 Esports je očekivano izgubio od SKT Telecom T1, glavnih favorita turnira, ali u drugom meču dana su nevjerojatnim povratkom pobijedili američki Team SoloMid i tako osigurali barem doigravanje. Međutim, kako su mečevi između Flash Wolvesa i GIGABYTE Marinesa završili povoljno za Kraljeve Europe, tako im je pripalo i zasluženo  treće mjesto. Za četvrto mjesto i ulazak u polufinale Flash Wolves i Team SoloMid su igrali odlučujući meč na kraju dana, međutim tajvanska ekipa je pokopala sve nade da će Amerika i Europa imati po jedan tim u polufinalu. Tako se nastavila američka LoL agonija na velikim turnirima i sada je već pomalo jasno kako ipak polako zaostaju za drugim regijama. 

G2 Esports je s osvojenim trećim mjesto izbjegao SKT Telecom T1, notorne Koreance koji vladaju League of Legendsom posljednjih nekoliko godina i igrat će protiv kineske ekipe Team We. Naravno, Luka i G2 Esports morat će odigrati meč života da bi se plasirali u finale, ali i ovaj turnir je pokazao da su iznenađenja moguća. U drugom polufinalnom paru SKT Telecom T1 očekuje Flash Wolves, jednu od dviju ekipa koje su im nanijele poraz u grupnoj fazi. Wolvesi su spremni i znaju kako pobijediti SKT, a jedan od načina su im pokazali i kolege iz Kine Team We kada su u meču koji nije imao rezultatski značaji s Lucianom na midu pregazili Fakera i ekipu. Bez obzira na sve, Europa još jednom ima predstavnike među najbolje četiri ekipe na svjetskom turniru, ali ovaj put i Hrvatska ima svog predstavnika. Luka je odigrao turnir na razini, bilo je grešaka, ali i odličnih poteza, uglavnom se uklopio u ozračje svoje ekipe. U intervjuima skroman i samokritičan, ali i vidljivo sretan radi uspjeha koji su ostvarili. Polufinala su na rasporedu 19. i 20. svibnja u 20 sati, pa upalite stream i pogledajte kako su Luka nosi s Fakerom i najboljim igračima na svijetu.

 

Pročitajte više