MLADI HRVAT ZA VELIKE REZULTATE Luka "PerkZ" Perković ponovo na vrhu Europe!

Screenshot: Twitch.tv/Riot Games

NAKON što su u polufinalu proljetnog izdanja EU LCS-a pobijedili Fnatic rezultatom 3-1, G2 Esports u kojem igra i naš Luke "PerkZ" Perković, istim je rezultatom pobijedio i Unicorns of Love, te su tako treći put zaredom postali najbolji League of Legends tim u Europi!

>>Nagrada 50.000 dolara: Mladi Hrvat osvojio europski turnir League of Legends
 
>>Mladi Hrvat svoju ekipu odveo u finale europskog League of Legends turnira
 
Luka "PerkZ" Perković prvi je i jedini Hrvat koji igra najprestižnije League of Legends natjecanje. Od samog ulaska u League of Legends Championship Series njegov tim, G2 Esports, dominira Europom. Ta dominacija donijela im je i laskavi nadimak "Kings of Europe". Nakon što su prošle godine osvojili oba europska izdanja LCS-a, ova godina nastavlja se u istom stilu. Nakon vrlo dominantnog ligaškog dijela sezone koji su završili rezultatom 12-1, G2 Esports kao najbolji tim Grupe A plasirao se direktno u polufinale doigravanja. U polufinalu su bez većih problema pobijedili tim Fnatic, iako su izgubili prvu partiju pobijedili su iduće tri. G2 Esports  je nastavio svoju dominaciju i u samom finalu, gdje su rezultatom 3-1 pobijedili tim Unicorns of Love. Za odlične partije tijekom cijele sezone, PerkZ je uvršten u najbolju postavu lige. Osim titule, G2 Esports je nagrađen s 50,000 dolara, te će predstavljati Europu na Mid-Season Invitational 2017 turniru na kojem se susreću najbolji League of Legends timovi iz cijelog svijeta. 
 
 
Iako je PerkZ nedvojbeno jedan od najboljih midlanera (pozicija na kojoj igra) Europe, a njegov tim dominira regijom posljednje dvije godine, imaju velikih problema na internacionalnim natjecanjima. Kada kao najbolji europski tim predstavljaju svoju regiju na turnirima na kojima se natječu ekipe iz cijelog svijeta, G2 Esports jednostavno ne uspijeva ispuniti očekivanja svojih fanova. Razlog tome je vjerojatno nedostatak iskustva igranja protiv timova iz drugih regija, ali i format turnira u kojem se najčešće igra samo jedan meč sa svakim protivnikom. Kao ekipa poznata po sustavnom radu i odličnom prilagođavanju strategija, ovakav format im jednostavno ne pruža dovoljno vremena za solidne rezultate. Međutim, možda je i tome došao kraj. Ranije ove godine na Intel Extreme Masters XI - Katowice, uzeli su drugo mjesto nakon što su u finalu izgubili od tajvanskog tima Flash Wolves. 
 
>>NAJGLEDANIJA IGRA NA SVIJETU Bez uložene kune možete biti najbolji  
 
League of Legends najgledanija je videoigra na svijetu. Fanovi mjesečno potroše i do 100 milijuna sati gledajući League of Legends, od čega jedna treća otpada samo na natjecanja. Luka "PerkZ" Perković već dvije godine redovito tamo predstavlja Hrvatsku, a svojim rezultatima, to čini na najbolji mogući način.
 

Pročitajte više