Lukaku otvorio dušu: "Everton glumi da je veliki klub, moram otići ako želim postati najbolji na svijetu"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ROMELU Lukaku (23) bit će jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta. Dugo se Belgijac morao dokazivati, no ove sezone je apsolutno eksplodirao. Tek je ožujak, a već je na 20 golova koliko nije zabio nijednom otkad je u Premiershipu.

Everton mu nudi brda i doline, ali Lukaku je najavio da neće potpisati novi ugovor, a sigurno na Goodison Parku neće ostati do ljeta 2019. godine do kad mu vrijedi postojeći. Everton mu nudi 130.000 funti tjedno, ali Belgijac je sve odbio.

"Ne želim samo biti poznat po tome što sam zabijao puno golova. Želim trofeje. Everton je velik klub, ali svi ovdje žive u nekoj prošlosti. Mene to ne zanima. Koga Everton pokušava dovesti da se bori za trofeje? Nikoga. Pričao sam s Kompanyjem. Rekao mi je da, kad je došao u City, pojačanja su samo stizala. Bum, bum, bum... Robinho odande, Agüero odavde, ovaj, onaj... Ljudi su im se smijali, ali na kraju su osvojili dva naslova prvaka, neke kupove. To mi igrači želimo", otvoren je bio Lukaku.

"Neke stvari u klubu se događaju. No, bilo je nekih igrača koje smo mogli dovesti, za koje sto posto znam da smo mogli dovesti, a nismo. Sad igraju u ovoj ligi i odlični su. Neću o imenima. Ne možeš željeti napredak, a ništa ne raditi po tom pitanju", opleo je Belgijac po klupskom vodstvu.

Lukaku je favorit za titulu najboljeg strijelca Premier lige. Najveći konkurent mu je zasad Harry Kane, koji će zbog ozljede propustiti nekoliko utakmica.

"Jako mi je žao što ga neće biti. Svatko voli vidjeti takve igrače u ligi, volim se natjecati s njim", rekao je Lukaku, a na pitanje uči li išta od Kane ispalio je:

"Ne. Ne pratim igrače od kojih ne mogu ništa naučiti, a on je jedan od njih. Suarez, Lewandowski, Benzema, Cavani... To su igrači iz moje lige, u njih se ugledam. Gledam kako rješavaju neke situacije i to mi bude zanimljivo. Pitam se jesam li i ja na tom nivou. Definitivno sam jedan od najboljih u Engleskoj. Ako ne kažem da sam najbolji to je kao da si pucam u glavu. Siguran sam da mogu biti među najboljima na svjietu, ali za to mi treba puno bolja platforma, poput Lige prvaka. To u Evertonu nemam", zaključio je Lukaku.

Pročitajte više