PREMIERSHIP

Lukaku se htio pohvaliti brzinom pa je usput slučajno osramotio suigrača

Foto: Getty Images / Guliver Image

DOK IŠČEKUJE transfer iz Manchester Uniteda u Juventus, Inter ili neki treći klub, Romelu Lukaku odlučio je obračunati se sa svim kritičarima koji tvrde da je prespor.

Stasiti belgijski napadač objavio je rezultate cijele momčadi s testiranja brzine na pripremama, odnosno najviše zabilježene brzine svih igrača u sprintu. I zaista, Lukaku je na visokom drugom mjestu.

Zabilježili su mu maksimalnu brzinu od 36,25 km/h, a ispred njega je samo Diogo Dalot s 36,43 km/h. Bio je brži čak i od mladića poput Tahitha Chonga, Marcusa Rashforda i Daniela Jamesa koji su redom poznati po brzini.

Štoviše, kao veliki fan košarke i NBA lige, Lukaku se ponudio - LA Lakersima.

"Dostupan sam za hvatanje dodavanja LeBrona Jamesa u brzim kontrama kad već ovdje misle da sam prespor", napisao je Lukaku na Twitteru.

No neki su odlučili malo bolje analizirati rezultate koji su procurili na Lukakuovu profilu pa zapravo najveća vijest nije ispala njegova brzina, nego sporost njegova suigrača.

Luke Shaw, iako su mu tek 24 godine, ubilježio je daleko najmanju brzinu, imao je slabije rezultate od veterana poput Juana Mate, pa čak i Nemanje Matića. Njegova najveća brzina bila je 31,03 km/h, odnosno 0,76 km/h manja od Matine.

Obojica su se oglasila nakon njegove objave, i to poprilično duhovitim komentarima.

"Hvala ti, brate, što si konačno svijetu pokazao da sam brži od Lukea Shawa", napisao je Mata.

Shaw se, pak, pokušao braniti.

"Tražili su me da idem samo 70%, nemoj da ja počnem o tebi."

Pročitajte više