BORBA ZA EURO 2020

Luksemburg ne odustaje od tužbe UEFA-i i traži bodove od Ukrajinaca

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Luksemburga će u ponedjeljak navečer gostovati u Lavovu, ali za nju ni prva utakmica s Ukrajinom još nije završena.

Taj dvoboj, odnosno drugu utakmicu kvalifikacija za Euro 2020., dobili su Ukrajinci s 2:1 u gostima, autogolom u sudačkoj nadoknadi, ali su Luksemburžani digli frku tvrdeći da Junior Moraes, naturalizirani Ukrajinac, nije imao pravo nastupa.

>> Nevjerojatan propust Ukrajine: Portugalu i Luksemburgu bodovi za zelenim stolom?

>> Ukrajinci tvrde da nisu prekršili FIFA-ina pravila. Luksemburžani ih prijavili

Iz zemlje Beneluksa tvrde da slučaj još nije gotov, tek ih čeka izlaganje argumenata pred UEFA-om. Tvrde u Luksemburgu da je sve na njihovoj strani.

"Mi ćemo 18. lipnja iznijeti svoje argumente pred Disciplinskom komisijom UEFA-e. Možemo dokazati da Moraes nije živio u Ukrajini pet godina, već je bio u Kini pa samim time nije imao pravo nastupa za reprezentaciju Ukrajine protiv nas", izjavio je Paul Philipp, predsjednik Nogometnog saveza Luksemburga za medije iz svoje zemlje pred polazak u Lavov.

Ukrajinski mediji uoči utakmice sa Srbijom pisali su da Brazilac, koji je tek nedavno dobio ukrajinsku putovnicu, upravo zbog ovog problema nije bio na Ševčenkovoj listi, jer nisu htjeli dodatno riskirati.

Ako bi UEFA oduzela bodove Ukrajincima, to bi najviše odgovaralo Srbima.

Pročitajte više