LIGA PRVAKA

Luksemburžanin je probio Modrića i postigao golčinu života. Njegova tetovaža je hit

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

JASURBEK JUMABOY O'G'LI YAXSHIBOYEV i Sebastien Thill postigli su golove za možda najveću senzaciju u povijesti Lige prvaka, pobjedu Sheriffa kod Reala (2:1) u drugom kolu skupine.

Uzbekistanac čije ime ne znamo izgovoriti bez dodatnog koncentriranja te Luksemburžanin zabili su golove života na stadionu i protiv suparnika o kojima su do sada samo sanjali.

Jasurbek Yaxshiboyev je 24-godišnje desno krilo, inače igrač varšavske Legije, na posudbi u Sheriffu. Do sada je za prvaka Poljske odigrao samo 20 minuta, a prije toga je nastupao za Pakhtakor Tashkent i AGMK u domovini, zatim za bjeloruski Energetik-BGU Minsk. U Legiju je prešao u veljači ove godine te debitirao za rezervnu momčad kluba protiv Legionovije Legionowo u trećoj ligi. Na posudbu u Sheriff došao je manje od mjesec dana prije nego što će zabiti Realu na Bernabeuu. Za Uzbekistan je sakupio tek tri utakmice.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Thill (27) je nešto manje nepoznat. Veznjak ima 16 nastupa za Luksemburg te je također na posudbi u Sheriffu, i to iz Progres Niederkorna, trenutno šestog kluba tamošnjeg prvenstva. Prije nego što je postigao golčinu života za pobjedu protiv Reala, najveći mu je uspjeh bio gol za još jednu senzaciju, pobjedu Progresa za eliminiranje Glasgow Rangersa u prvom pretkolu Europa lige 2017. Početkom prošle sezone otišao je na posudbu u ruski Tambov, ali je tamo igrao malo te je u siječnju ove godine došao na posudbu u Sheriff. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Osam mjeseci kasnije, u 89. minuti utakmice Real - Sheriff, pri rezultatu 1:1, Sebastien Thill je postao prvi Luksemburžanin koji je postigao gol u Ligi prvaka. Na rubu suparničkog kaznenog prostora natrčao je na loptu, pustio je da odskoči te je, probijajući Luku Modrića u bloku silovitim poluvolejom, ljevicom lansirao u suprotne, desne rašlje Courtoisovog gola. 

To je uradio nogom na kojoj je dao istetovirati sliku sebe kako sanja Ligu prvaka. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL THILLA ZA POBJEDU U MADRIDU

Pročitajte više