Cibona "predala" derbi Zagrebu: "Kao da smo zatvorili utakmicu pet minuta prije kraja"

KOŠARKAŠI Zagreba pobijedili su Cibonu u Draženovom Domu 82:77. Napeti gradski derbi Cibona je kao gost izgubila na svom parketu i zato je ovaj poraz posebno pogodio "Vukove".

"Kao da smo zatvorili utakmicu pet minuta prije kraja. Do tada sam bio zadovoljan kako smo igrali. Nije problem u zoni, nismo mi tu izgubili susret već u našoj lošoj obrani u zadnjoj četvrtini. A i Chase je na kraju donio neke odluke koje su nas direktno odvele uz poraz", rekao je nakon utakmice trener Cibone Daniel Lutz koji je utakmicu morao završiti i bez Marina Rozića nakon čijeg se izlaska oslobodio Kruno Simon postavši prvi strijelac utakmice sa 29 poena.

Zagreb je vrijednom pobjedom dostigao Cibonu na tablici regionalne lige šestom "domaćom" pobjedom zaredom što je razveselilo trenera Vladu Androića: "Cibona je igrala dobro u većem dijelu utakmice ali se nisu snašli na zonu. Mašića sam stavio u igru jer se Heytvelt žalio još na zagrijavanju na bolove u stopalu. Pokušao je, ali kasnije tražio izmjenu jer nije mogao. Mi inače imamo problema sa branjenjem lažnih četvorki pa je bilo teško zadržati Rudeža dok ga konačno Mašić nije uspio potpuno primiriti".

"S ovim uspjehom ušli smo u gornji dom ljestvice, gdje nam je i mjesto. Odigrali smo zrelije na kraju utakmice i zbog toga smo u konačnici i upisali pobjedu", dodao je Ante Mašić koji je u posljednjoj četvrtini s dvije trice pomogao "Mravima" do serije 15-0 kojom su prestigli Ciboninu prednost.

Damjan Rudež bio je najbolji u momčadi Cibone sa 23 poena: "Igrali smo više od 30 minuta jako dobro, no upali smo u crnu rupu i to u najgorem trenutku. Imali smo i deset poena viška, ali to nismo znali sačuvati, slično kao u Francuskoj prošlog tjedna. Imamo problema sa zatvaranjem utakmica i to moramo promijeniti".

Zagrebov trener komentirao je i status Darija Šarića koji je odlučio do kraja sezone igrati za Zadar, nezadovoljan minutažom kod Androića: "Nakon utakmice s Unicajom se više nije pojavio. To je stvar kluba, njega i roditelja. Ne znam ništa službeno o toj priči".

Pročitajte više