Lyon na ljeto pušta Lovrena bez odštete. Što to znači za Dinamo?

Foto: Profimedia

LYON je početkom stoljeća bio bez ikakve konkurencije najbolji francuski klub. Sedam titula prvaka u nizu je pothvat koji će teško biti nadmašen u najjačim ligama Europe, no posljednjih godina slavni klub tavori u prosječnosti. Početkom ove sezone Lyon je jedno vrijeme čak bio i u zoni ispadanja, no nekako se uspio stabilizirati i trenutačno je deseti u prvenstvu.

Čistka u Lyonu

Ipak, uprava kluba je nezadovoljna i sportski direktor kluba već slaže momčad za iduću sezone te planira pročistiti svlačionicu. Prema pisanju L'Equipea bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije u planovima trenera Pierrea Sagea, a da je to tako dokaz je i to da je hrvatski stoper zadnju utakmicu odigrao prije dva mjeseca. Uz Lovrena na listi za odstrel su i Rayan Cherki te Anthony Lopes. Lovren bi trebao Lyon napustiti u ljeto bez odštete, a ta će vijest zaintrigirati navijače Dinama. 

Hoće li Dinamo krenuti u akciju?

Lovren je ove zime bio blizu povratka u redove Modrih. Dinamo je bio vrlo zainteresiran, kao i sam branič, no zapelo je u pregovorima s Lyonom. Lovren nije imao ništa protiv povratka na Maksimir, no problem je bila njegova plaća koju Dinamo nije mogao pratiti. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se po tom pitanju na ljeto nešto dogoditi kad 34-godišnji branić bude slobodan igrač.

Pročitajte više