Mađarska proglasila Kiralyjev dan: Svi svuda nose donji dio sive trenerke

Foto: Twitter

LEGENDARNI golman Gabor Kiraly postao je najstariji (40) igrač koji je nastupio na EP-u, a u Mađarskoj i simbol velikog preporoda koji je reprezentacija te zemlje doživjela na Euru nakon desetljeća na samom dnu europskog nogometa.

Mađari su u skupini s Portugalom, Islandom i Austrijom senzacionalno završili na prvom mjestu bez poraza i bez obzira na ishod četvtrtfinalne utakmice s Belgijom, oni su heroji nacije koja će im po povratku u Budimpeštu prirediti dostojan doček.
 
Među junacima ističe se dakle vremešni, debeljuškasti golman, ali prije svega simpatičan i dobroćudan lik. Njegov osebujni styling, točnije inzistiranje na ružnim, sivim pamučnim hlačama trenerke, postao je ne samo Kiralyjev zaštitni znak, nego i omiljeni modni rekvizit Mađara koji su prigodno poludjeli za nogometom. 
 
Povodom plasmana u osminu finala na Euru, Mađari su proglasili Dan Kiralyjeve trenerke i deseci tisuća njih bez obzira na spol i hijerarhijskom mjesto, na posao su došli u donjem dijelu sive pamučne trenirke. 

Pročitajte više