Liga prvaka

Real i Atletico pred eliminacijom iz Lige prvaka. Pogledajte kako mogu ispasti

Foto: EPA

GRADSKI rivali Real i Atletico će prije gradskog derbija 12. prosinca na stadionu Alfredo Di Stefano pokušati spasiti svoju europsku sezonu.

Oba kluba su u opasnosti od ispadanja iz Lige prvaka, ali Atletico Madrid u posljednje kolo ulazi s povoljnije druge pozicije u skupini nakon jučerašnjeg remija protiv Bayerna na domaćem terenu.

Atletico će u najgorem slučaju na proljeće igrati Europa ligu

Njemački prvak je već osigurao prvo mjesto i prolazak dalje, a Atletico ima dva boda više od Salzburga i tri od Lokomotiva iz Moskve. U posljednjem kolu momčad Diega Simeonea gostuje kod austrijske momčadi te je pobjeda i remi vode u osminu finala.

Ako Salzburg pobijedi, on prolazi dalje. U tom scenariju Atletico će svakako igrati Europa ligu na proljeće jer Lokomotiv iz Moskve čak i pobjedom protiv Bayerna u gostima ima slabiji međusobni omjer protiv španjolske momčadi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Real ovisi sam o sebi, ali će jednim okom gledati što se događa u Italiji

Drugi madridski velikan Real i dalje može ispasti iz europskih natjecanja. Momčad Zinedinea Zidanea u posljednjem kolu je domaćin Borussiji (M) i pobjeda Real sigurno vodi u osminu finala. U slučaju remija, Inter na Giuseppe Meazzi mora pobijediti Šahtar kako bi španjolski prvak prošao dalje.

Ako Real izgubi od Borussije (M), a Inter ne pobijedi Šahtara, madridski sastav će igrati Europa ligu. To će također biti slučaj ako Real remizira s Nijemcima, a Šahtar zabije pogodak Interu.

Najlošiji scenarij za Real je poraz od Borussije (M) i pobjeda Intera protiv Šahtara. U tom slučaju Real bi ispao iz europskih natjecanja za ovu sezonu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više