Majera pitali tko će osvojiti HNL. Evo što je odgovorio bivši igrač Dinama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKI reprezentativac i član Wolfsburga Lovro Majer (26) u razgovoru za Sportklub govorio je o borbi za naslov prvaka SuperSport HNL-a koju vode Rijeka, Hajduk i Dinamo. Riječani su vodeći s 47 bodova, Splićani imaju dva manje, dok su treći Modri na 41 bodu i utakmici manje.

"Prije svega, drago mi je da je HNL takav i da se Hajduk i Rijeka i Dinamo bore za naslov prvaka, osobno mi je drago zbog toga. Tu su i druge ekipe koje naravno nisu za baciti. Osijek je i dalje opasan iako nije u borbi za naslov, i dalje može napraviti probleme svima i pobijediti svakoga. Tako da mi je drago da je takva situacija.

I što se tiče imena koja se vraćaju u HNL, mislim da je to isto plus i da liga ide u dobrom smjeru jer su ti igrači koji dolaze i vraćaju se svjesni da je liga napredovala. Mogu se kroz HNL i dobre igre na kraju krajeva vratiti u reprezentaciju. I onda kroz sve to rade opet velike transfere i igraju lijep nogomet i idu u dobrom smjeru", rekao je Majer za Sportklub.

"Volio bih da Dinamo bude prvak"

Majer je između 2018. i 2021. bio igrač Dinama. U njegovu dresu upisao je 100 nastupa, 19 pogodaka i 25 asistencija, četiri puta osvojio je HNL, a po jednom SuperSport Hrvatski kup i SuperSport Superkup.

"Ne znam tko će biti prvak, ali volio bih da to bude Dinamo. Vjerujem da će biti bez obzira na to što je sada gusto i teško, smatram da imaju najveću kvalitetu i najveće iskustvo. To sam rekao i prošle godine kada je bilo gusto. Evo, ponavljam to i ove godine, to je moje mišljenje", dodao je Majer.

Pitali su ga znači li to da nije za promjenu kakva bi se mogla dogoditi u Bundesligi, odnosno da Bayer osvoji titulu nakon godina dominacije Bayerna. "Ne, ne, to ne", zaključio je Majer, koji je ove sezone u Wolfsburgu, gdje mu je trener Niko Kovač, upisao 24 nastupa, četiri gola i tri asistencije.

Cijeli intervju s Majerom pogledajte u emisiji Gegenpressing u petak u 23 sata na Sportklubu 1.

Pročitajte više