Majka mu je iz Sarajeva, otac s Kariba. Wonderkid je odabrao Srbiju

Foto: Instagram

LOUIS ZEČEVIĆ-JOHN (16), čudo od djeteta iz Arsenalove akademije rođeno u Londonu od majke Bosanke i oca s Kariba, odabralo je da će igrati za Srbiju. To pišu srpski mediji uz napomenu da je tako odlučila i njegova majka, Srpkinja iz Sarajeva. Jako ga je htjela i Bosna i Hercegovina, ali Zečević-John odlučio se za Srbiju, čiju putovnicu ima od ranije. Njegov "decision" izazvao je veliku pažnju medija u obje zemlje jer je polivalentni igrač, koji sjajno pokriva obje pozicije na desnom boku, izvanserijski talent te iako ima 16 godina, igra za U-18 momčad Arsenala.  

"Kada sam imao 11 godina na Gotia kupu sam u šest utakmica postigao 21 gol i tako me je Arsenal primijetio i doveo. Njegov stipendijski ugovor stupa na snagu od iduće sezone, 2024/25. Taj ugovor dobivaju samo odabrani u akademiji i on je preduvjet za prvi profesionalni ugovor. Kakav je Luis Zečević-John talent svjedoči i to što je već neko vrijeme maneken Nikea. Ovako se opisuje: "Ja sam pomalo od svega. Međutim, ako bih morao birati, onda bih rekao Kilian Mbappé po brzini i driblingu, Sadio Mane po vještinama i možda Harry Kane ili Robert Lewandowski po šutu."

Ističe da mu je Srbija u srcu: "Redovno posjećujem Srbiju. Bar nekoliko puta godišnje, pošto imamo blisku rodbinu u Beogradu. Omiljeni igrač mi je Dušan Vlahović. Njegova strast prema igri isijava kad god je na terenu, a njegova sposobnost da postigne gol je impresivna. Sretan sam što sam u poziciji da mogu igrati za Englesku i Srbiju. Bila bi mi čast predstavljati bilo koju od te dvije zemlje u budućnosti." Ovo zadnje je rekao prije nekog vremena. Sada pak Srbi pišu da se odlučio za Srbiju.

Pročitajte više