HAJDUK U EUROPI

Makedonski mediji: Hajduk nije jak klub kao što smo mislili

Foto: EPA

MAKEDONSKI mediji nisu pridali veliku važnost utakmici Renove i Hajduka u kojoj su Splićani slavili 1:0 i plasirali se u 3. pretkolo Europa lige.

Sat vremena nakon završetka utakmice većina tamošnjih medija još nije objavila ni slovo o porazu svojeg predstavnika u Europi.

Među rijetkima koji su se sjetili utakmice bio je portal mkd.mk. "Hrabra Renova završila je svoj nastup u Europi, Hajduk pobjedom napušta Skoplje", naslov je teksta u kojem se konstatira da je sastav iz Tetova uplašeno ušao u utakmicu i primio rani gol. U zaključku izvještaja piše da se Renova sad može usredotočiti na domaće prvenstvo.

Vesnik u svojem izvještaju ističe: "Hajduk je preživio u Skoplju, Renova je zaslužila više od eliminacije."

U članku stoji da Hajduk uopće nije toliko jak kao što su u Renovi mislili. "Kada se naš predstavnik opustio, shvatio je da može nadigrati protivnika, igrao je borbeno, ali jednostavno nije imao sreće", piše Vesnik.

Više od sat vremena nakon završetka susreta vijest o utakmici je objavila i Večer uz naslov "Renova eliminirana od prosječnog Hajduka", a u sličnom je smjeru išla i Republika: "Čak je i prosječni Hajduk klasa za Renovu."

Pročitajte više