HRVATSKA REPREZENTACIJA

Maksimir se ruši, a HNS se divi Mađarima: "Zašto mi ovo nemamo?"

Foto: Index

NAKON što se derutni Maksimir počeo raspadati u toj mjeri da samo što nije teže ozlijedio ili ubio nekog od prolaznika, oglasila se i službena HNS-ova stranica.

"U samo 14 mjeseci, uz financiranje države, mađarski velikan Ferencváros i mađarski nogomet dobili su prekrasan novi stadion - spektakularnu Groupama Arenu. Gledajući taj stadion, hrvatski navijač ne može se ne zapitati - zar Hrvatska nema beton? Željezo? I radnike sposobne napraviti ovakav stadion?", pitaju se iz Saveza uz opis divljenja mađarskoj Groupama Arene gdje je Mađarska pobijedila Hrvatsku 2:1 u kvalifikacijama za Euro 2020.

>>> HNS: Zar Hrvatska ovo ne može? Stadion na ponos svim Mađarima

Podsjećamo, Maksimir je postao opasan po život. Komadi betona i staklo padaju s velikih visina i pitanje je vremena kada će posljedice toga biti fatalne.

 

Maksimir se raspada unatoč silnim ulaganjima

>>> FOTO S Maksimira otpadaju stakla, krhotine skoro pale na djecu

>>> Maksimir samo što nije ubio nekoga: Posjetili ga predstavnici Grada, ne i Bandić

Dinamo je ispod donjeg dijela zapadne tribine postavio mreže kako netko ne bi nastradao, ali mreže ne mogu spriječiti raspad ogromne betonske građevine pa beton pada po ljudima ispod stadiona.

Ali beton nije jedina golema opasnost za one koji se zateknu na stadionu, koji je u vlasništvu Grada Zagreba i na kojem igraju Dinamo i reprezentacija Hrvatske.

Prije dva dana se sa stadiona, kojem se tepa da je hrvatski Wembley, urušilo staklo i zamalo palo na prolaznike i djecu koja su se igrala ispred Maksimira. 

Apsurd dokazan po primjeru iz Mađarske

>>> Hrvatska igra na stadionu koji je koštao koliko Bandić želi uložiti u Maksimir

U godini 2019., kad se diljem Europe, pa tako i u "bezveznoj" Mađarskoj, grade novi stadioni za 40-ak milijuna eura, Grad Zagreb, odnosno Grad Bandić planira taj novac utući u maksimirsko ruglo. I to ne u potpunu rekonstrukciju, nego u, pazite sad, natkrivanje sjeverne i zapadne tribine.

U Maksimir se, nakon sulude ideje pokojnog Franje Tuđmana da se izgradi stadion za 66.000 ljudi, dosad utuklo točno 100 milijuna eura. Uz Bandićev "zlatni" krov, ta investicija narasla bi na 140 milijuna eura, a to je novac za koji su Mađari izgradili četiri gore navedena stadiona.

Pročitajte više