Mali Neymar za pet minuta zaludio Italiju dodavanjem bez gledanja i rabonom za Brozovića

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
GABRIEL BARBOSA ALMEIDA, 20-godišnji Interov napadač, osim što ga zovu "Novi Neymar", nosi nadimak pod kojim je bio poznat i jedan od najvećih golgetera u povijesti Serie A.
 
Ali, brazilski Gabigol pokazuje da bio mogao biti vrijedan umjetničkog imena pod kojim se proslavio argentinski, jer za samo pet minuta, koliko je dobio u Interovoj pobjedi nad Laziom (3:0) u 18. kolu Serie A, pokazao je koliko je moćan, talentiran i gladan.
 
Iako ga je Inter ljetos Santosu platio čak 30 milijuna eura, Gabrielu su od tada De Boer i Pioli ukupno dali bijednih 16 minuta, a za malo vremena protiv Lazija dokazuje da zaslužuje daleko više.
 
Jer prvo je odigrao odlično defenzivno, kada je duboko u polovici vlastite momčadi čvrsto i autoritativno oduzeo loptu sunarodnjaku i suparniku Felipeu Andersonu, nakon čega je u nezaustavljivom trku došao pred kazneni prostor protivnika i onda gledajući u suprotnom smjeru sjajno podvalio loptu Palaciu.
 
Za ovo je dobio pljesak, a za sljedeću majstoriju ovacije San Sira. Primio je loptu s desne strane, leđima okrenut golu i umjesto da je proslijedi običnim proigravanjem, "promijenio je nogu" i opalio vanjskim dijelom desnog stopala. 
 
I dok bi se netko manje vješt od njega sapleo ili poslao loptu u gol-aut, okružen brojnim protivničkim igračima, brazilski majstor perfektno je poslužio slobodnog suigrača Marcela Brozovića.

Pročitajte više